Novosti

U ponedjeljak, 18. 09., godišnjica pogibije I. Severa i Dan 2. bojne 104. brigade ZNG Ivanec

Petak

U ponedjeljak, 18. rujna, navršit će se 26 godina od pogibije Ivana Severa Nina, ivanečkog branitelja, čiji se mladi život ugasio u ratnim operacijama oslobađanja Varaždina.

Tim povodom će izaslanstvo Grada Ivanca toga dana na njegov grob položiti cvijeće i zapaliti svijeće.

Uz obitelj i predstavnike braniteljskih udruga, Ivana Severa prisjetit će se i njegovi suborci – pripadnici specijalnih postrojbi koji su 1991. sudjelovali u ratnim operacijama oslobađanja Ivančice i Varaždina, s ratnim zapovjednikom Vladimirom Debeljakom.

Oni se na grobu poginulog kolege okupljaju svake godine te mu odaju počast molitvom i paljenjem svijeća. Molitvu za Nina predvodit će ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić.

Komemoracija počinje u 17.30 sati.

Nakon toga svi nazočni pozvani su na prigodnu svečanost u Ribičkom domu Ivanec, gdje će se sudionicima pridružiti članovi Udruge pripadnika 2. bojne 104. brigade ZNG-a Ivanec te 18. rujna prvi put obilježiti kao Dan 2. ivanečke bojne.

-Veselimo se njihovu dolasku i druženju s njima, to više što su upravo pripadnici specijalnih postrojbi bivše Općine Ivanec 1991. godine bili prethodnica  stvaranja 2. ivanečke bojne – istaknuo je prof. V. Debeljak te kazao da će se 18. rujna i ubuduće službeno obilježavati kao Dan 2. bojne ZNG-a Ivanec.

Godišnjicu pogibije svoga kolege tradicionalnim će lovačkim memorijalnim turnirom obilježiti i Lovačko društvo Jelen Ivanec.

Ove godine turnir će se održati u subotu, 23. rujna na streljani u Tiglinu, s početkom u 15 sati.

print