Novosti

Ivanečki melini u međunarodnom znanstveno – stručnom časopisu TURIZAM

Petak

U međunarodnom znanstveno - stručnom časopisu TURIZAM, u kome se objavljuju radovi o raznim aspektima putovanja i turizma, objavljen je prikaz knjige Ivanečki mlinovi.

Riječ je o knjizi autora Borisa Jagetića Daraboša, koju je ove godine izdala Turistička zajednica grada Ivanca, a predstavljena je u Muzeju planinarstva Ivanec.

Prikaz knjige napisao je dr. sc. Eduard Kušen, koji je ujedno i suradnik u projektu Ivanečki melini.

Objavljivanjem u časopisu TURIZAM, uglednoj publikaciji u kojoj se na interdisciplinarni način obrađuje turistički sektor, ovaj projekt doživio je i svoju svjetsku promociju.

Potvrđuje to i podatak da u njoj objavljeni radovi podliježu postupku dvostruke anonimne recenzije, a indeksiraju se u više od 30 turističkih, ekonomskih i znanstvenih instituta širom svijeta – od Španjolske, Italije, Francuske, Njemačke, Nizozemske i Velike Britanije do SAD-a.

Time je potvrđena izvorna kulturno-turistička vrijednost projekta Ivanečki melini te opravdanost rada na njegovu daljnjem razvitku u cilju stvaranja novog turističkog proizvoda i novih sadržaja na dosad nerazvijenom kontinentalnom turističkom prostoru. 

U povodu objavljivanja prikaza knjige, Turistička zajednica je uputila zahvalu dr. sc. E. Kušenu.

print