Novosti

Iz tiska izašao novi, 101. broj Ivanečkih novina

Utorak

Nakon pauze u kolovozu (kada Ivanečke novine ne izlaze zbog sezone godišnjih odmora), s prvim danima rujna iz tiska je izašao novi, 101. broj Ivanečkih novina.

Novo izdanje gradskog glasila najveću pažnju posvećuje aktualnim gradskim temama, a prije svega Projektnom uredu Grada Ivanca koji je ovoga ljeta ostvario velik uspjeh u kandidiranju projekata i povlačenju bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekte poduzetnika ivanečkoga kraja, ali i ivanečkih udruga.

U prvom planu su i teme o potporama iz EU fondova koje su Ivkom vode povukle za izgradnju kanalizacije u Bedencu kao i informacija o bespovratnim sredstvima iz EU fondova koje je za svoj novi projekt u STEM području povukla Srednja škola Ivanec.

Također, publicirane su i informacije o uspjesima u privlačenju sredstava koje su za svoje projekte ostvarili Udruga udomitelja Nada Ivanec i Turistička zajednica grada Ivanca.

Ovaj broj donosi i detaljnije informacije o planovima gradnje novih i rekonstrukcije i adaptacije starih društvenih domova na cijelom području grada Ivanca, a šira tema posvećena je i komunalnoj problematici.

Znatan prostor i u ovome izdanju posvećen je društvenim zbivanjima i manifestacijama koje su ljetos organizirale brojne udruge – Seoskih igara u Salinovcu, Margetja u Margečanu, Stažnjevečkih susreta, Kretanje-zdravlje na Ivančicu, lovačkog turnira u Margečanu itd. Novi broj donosi i informacije o obilježavanju Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja te obljetnica pogibija branitelja našega kraja.

Poseban prostor posvećen je i vatrogascima koji su ljetos sudjelovali u gašenju velikih požara u priobalju. Uz izvješća vezanim uz sport i rekreaciju, 101. broj Ivanečkih novina bilježi i druge zanimljivosti i teme. Distribucija novina je u tijeku.

Povezani dokumenti

print