Novosti

Počela je škola: U Ivancu i ove šk. godine četiri razreda prvašića!

Ponedjeljak

Pjesmom, recitacijama i s puno toplih riječi danas su učitelji i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu poželjeli dobrodošlicu u školu novoj generaciji prvašića. Prigodan program pod nazivom Zdravo, maleni! priredili su im u školskoj sportskoj dvorani gdje su im stariji učenici vedrim pozdravom i stihovima poručili da škola nije samo za učenje, već i mjesto druženja, zabave i veselja.

Uzbuđenim prvašićima i njihovim jednako uzbuđenim roditeljima obratio se ravnatelj škole prof. Damir Jagić:

- Vjerujem da mnogi od vas noćas nisu puno spavali. Naravno, jer ovo je za sve vas velik dan; danas postajete učenici, a u vaš život ulazi i velika obveza – školovanje i obrazovanje. Želim da vam u školi bude lijepo i da budete uspješni – poručio je ravnatelj te kazao da matična škola u Ivancu drugu godinu zaredom u prve razrede upisuje četiri razreda prvašića.

U Ivancu je u prvim razredima 87 učenika, a još 20 učenika upisano je u njene područne škole u Salinovcu, Kuljevčici i Prigorcu – ukupno 107 prvašića.

U ime Grada Ivanca, svim prvašićima, njihovim roditeljima i školskom kolektivu obratio se gradonačelnik Milorad Batinić.

Pozdravio je prvašiće, pozvao ih da se oslobode treme jer ovo će odsad biti njihova škola. Djeci je poželio puno uspjeha u školi u kojoj će se obrazovati za život i budućnost, a roditeljima – puno strpljenja. Izrazio je zadovoljstvo što, nakon niza prethodnih godina, ivanečka škole i ove godine ponovno ima četiri razreda prvašića.

- Grad će se potruditi da vaš prelazak ceste i hod po nogostupu bude što sigurniji – poručio je gradonačelnik.

U znak pažnje, Grad je za sve prvašiće u svim školama osigurao skroman dar u školskom priboru.

Nakon kratkog programa dobrodošlice, nova generacija učenika u pratnji je svojih učiteljica krenula u razrede, gdje su djeca prvi put sjela u školske klupe te se upoznala sa svojim razrednicama Zvezdanom Čižić, Gordanom Habek, Ivančicom Krtanjek i Snježanom Vuglovečki.

Slični programi danas su priređeni u svim školama na području grada Ivanca kao i u matičnoj Osnovnoj školi Metela Ožegovića u Radovanu u koju je jesenas upisan jedan razred prvašića sa 14 učenika. U PŠ Margečan ih je 8, a u PŠ Gačice 4. Sveukupno – 133 prvašića na području grada Ivanca.

print