Novosti

Gradonačelnik M. Batinić: Prijam za predsjednike županijske Zajednice KUU-a i KUD-a Salinovec

Utorak

Gradonačelnik Milorad Batinić sa svojom je zamjenicom Lidijom Kozina i drugim predstavnicima gradskih službi u utorak, 29. kolovoza, priredio prijam za predsjednika županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dragutina Košćaka i predsjednicu KUD-a Salinovec Jelenu Lepoglavec.

Povod prijmu bila je skorašnja Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije kojoj će u nedjelju, 10. rujna, prvi put domaćin biti grad Ivanec i KUD Salinovec.

Smotra će se održati u kinodvorani Ivanec, a u programu će nastupiti desetak najboljih folklora iz naše županije koji će na bini izvesti zadani program sa zavičajnim plesovima (KUD-ovi koji sudjeluju u natjecateljskom dijelu), dok će ostali nastupiti revijski.

Natjecateljski dio programa pratit će selektor Hrvatskog sabora kulture. Nakon završetka programa selektor će se s predstavnicima KUD-ova sastati na okruglom stolu na kojemu će analizirati nastupe pojedinih folklora, a moguće je da će na licu mjesta donijeti odluku o najboljem ansamblu koji će predstavljati našu županiju na državnoj smotri u listopadu u Čakovcu.

Izražavajući zadovoljstvo što će smotra biti održana u reprezentativnom prostoru nove ivanečke kinodvorane te što Grad Ivanec u KUD-u Salinovec ima dostojnog reprezentanta zavičajnog folklora, gradonačelnik M. Batinić naglasio je da će Grad ovu manifestaciju poduprijeti organizacijski i logistički.

Prijmu su nazočile i pročelnice Marina Držaić i Ljiljana Risek te viša referentica  za društvene djelatnosti i civilno društvo Ivančica Peharda s kojima je dogovoren dio provedbenih aktivnosti.

Grad Ivanec također će održavanje smotre pomoći pokrivanjem dijela troškova.

Na smotru, koja će se u kinodvorani održati 10. rujna u 17 sati, pozvani su svi građani koji vole folklor i izvorne narodne plesove. Ulazak će biti slobodan, a program ćemo objaviti naknadno.

print