Novosti

12. memorijalni turnir sjećanja na tri poginula vukovarska branitelja

Ponedjeljak

U organizaciji Hrvatskog časničkog zbora, HVIDRA-e i UDVDR-a Ivanec te Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, a uz pokroviteljstvo Grada Ivanca i Grada Lepoglave, održan je 12. turnir sjećanja na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića.

Ove godine središnja svečanost održana je na igralištu u Žarovnici, gdje se okupljenima obratio predsjednik Organizacijskog odbora umirovljeni pukovnik Vladimir Debeljak, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec. Pozdravljajući okupljene branitelje, predstavnike civilnih vlasti, građane i sportaše, a napose obitelji poginulih, Debeljak je poručio da ovakvim okupljanjem i prisjećanjem slavimo njihovu žrtvu.

Skupu su se obratili i zamjenik načelnika PU varaždinske Darko Blaži i dožupan Tomislav Paljak, a u ime Grada Ivanca kao jednog od pokrovitelja, riječ je uzeo i zamjenik gradonačelnika Branko Putarek. Manifestaciju je otvorio pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara.

U nastavku svečanosti Debeljak je uručio zahvalnice kapetanima momčadi NK Ivančice i NK Lepoglave (U-10) koji su memorijalni turnir otvorili revijalnom utakmicom i odigrali rezultatom 2:3.

Na seniorskom turniru sudjelovalo je sedam momčadi, a nakon razigravanja po skupinama koje se igralo u Žarovnici, četiri su izborile plasman u polufinale, koje se igralo u nedjelju u Jerovcu. Pobjednik turnira je Žarovnica, drugo mjesto osvojila je ekipa Bednje, a treće Caffe bar Passenger. Najbolji strijelac je Nino Brezovec iz Jerovca, a najbolji vratar Edi Petak, član ekipe Bednja.

U memorijalnoj revijalnoj utakmici, ekipa branitelja iz Lepoglave bila je bolja od ivanečke.

print