Novosti

Iz 10.000 kuna donacije Zamaha: Udruga Peharček 1. 09. poziva na predavanje o preradi grožđa

Ponedjeljak

U sklopu projekta „Zbrinjava educirano“, za koji je ivanečka Udruga vinogradara i vinara Peharček posredstvom Projektnog ureda Grada Ivanca (koji je pripremio i kandidirao projekt na natječaj) od Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah ostvarila 10.000 kuna donacije, u petak, 1. rujna, održat će se edukativno predavanje za sve vinogradare.

Predavanje organizira Peharček, a o temi procesa u preradi grožđa i proizvodnji vina te enološkim sredstvima govorit će enolog Nenad Maslek iz poduzeća Lallamand.

Predavanje će se održati na OPG  - u Levanić na Risju s početkom u 19 sati.

Udruga Peharček poziva svoje članove, ali i sve ostale zainteresirane vinogradare da se odazovu na predavanje te da svoj dolazak najave do 27. kolovoza Dragutinu Mesecu na broj telefona 098 888 414 ili Dragutinu Kosu na 091 2890 528.

Nakon predavanja za sve sudionike organizirano je i druženje na kome će, uz razgovor s kolegama i stručnim suradnicima, moći više saznati i raspitati se o svim temama važnim za vinogradarstvo te preradu i očuvanje vina.

Kao što smo napomenuli, ovo predavanje organizira se u sklopu šireg projekta koji je Projektni ured Ivanec za Udrugu Peharček prijavio na natječaj „Naš doprinos zajednici“ i koji je izabran u 30 ponajboljih građanskih akcija u Hrvatskoj.

U njegovu sklopu tijekom idućih mjesec dana predstoji i postavljanje dva kontejnera za zbrinjavanje opasne ambalaže od pesticida i to na lokacijama Vrhi i Sinovske.

Povezani dokumenti

print