Novosti

Održan je drugi festival narodne glazbe - Ivanec fest 2017.

Ponedjeljak

Zvuk tambure, vesele melodije i pjesme na dragoj domaćoj riječi ispunile su dvoranu Srednje škole Ivanec u nedjelju, 30. srpnja. Razlog je bio drugi po redu festival narodne glazbe – Ivanec fest 2017., u organizacije Udruge glazbenika Veseljak iz Punikvi.

Glazbeni sastavi i solisti iz Varaždinske, Krapinsko - zagorske, Koprivničko – križevačke, Sisačko - moslovačke te Bjelovarsko - bilogorske županije izveli su svoje najmelodičnije i najljepše autorske pjesme na zavičajnom jeziku uz pažljivo uglazbljene stihove.

S obzirom da je festival ove godine ima natjecateljski karakter stručni žiri u sastavu Meri Miljković, Tihomir Špiranec i Stjepan Zrinski imao je zaista težak zadatak.

Note prepune sjete i emocija odzvanjale su dvoranom do kasnih večernjih sati, a titulom pobjednika festivala može se dičiti mlada Marta Strmečki iz Punikvi s pjesmom Nemrem ja bez tebe, drugo mjesto zauzeo je Tamburaški sastav Bilogora, dok je treće plasirani bio Misterij bend.

Ovaj mladi festival i ove je godine okupio mnogobrojne posjetitelje koji su došli uživati u muzikalnoj ljetnoj večeri te se prisjetiti glazbene baštine Zagorja, a posebno ivanečkog kraja.

Organizator se pobrinuo da festival ima i društveno koristan doprinos pa su tako dobrovoljni prilozi prikupljeni tijekom koncerta namijenjeni obnovi društvenog doma u Punikvama. Osim dobre zabave, Udruga Veseljak sklopila je nova poznanstva te dogovorila uzvratne posjete na srodne festivale diljem Hrvatske.

Manifestaciju koja potiče domaće glazbeno stvaralaštvo i očuvanje kulturne baštine Ivanca potiče i financijski potpomaže Grad Ivanec.

print