Novosti

Udruga Nada provodi projekt iz programa Erasmus +

Petak

Od 23. lipnja do 2. srpnja, Udruga udomitelja i obiteljskih domova Nada Ivanec uspješno je provela središnju aktivnost u travnju odobrenog projekta pod nazivom „OpenYourHeart“. Projekt je odobren u sklopu Erasmus + programa Europske unije. Radi se o programu koji je namijenjen za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Osnovni cilj navedenog projekta je osvijestiti ulogu mladih u boljem razumijevanju migrantske krize te integraciji migranta pa je tim povodom 60 mladih iz Hrvatske, Slovenije i Srbije sudjelovalo na razmjeni mladih u Novom Vinodolskom. Tamo su kroz razne radionice, edukacije, dijaloge i druženja senzibilizirani o uzrocima migrantske krize, osviješteni su o važnosti volonterskog i humanitarnog djelovanja, educirani su i upoznati s različitim kulturama. Raspravljali su i informirali se o nastalim predrasudama, stereotipima i diskriminaciji, a sve s ciljem lakšeg prihvaćanja različitosti. Kroz desetak dana predstavljena im je i integracijska politika EU.

Jedanaestero mladih s ivanečkog područja imalo je priliku sudjelovati u ovom  hvalevrijednom međunarodnom, edukativnom i važnom projektu. Sudjelovali su mladi iz udomiteljskih obitelji, volonteri udruge Nada te učenici Srednje škole Ivanec.

Udruga Nada nositelj je projekta, a projektni partneri su Crveni Krst Sombor iz Srbije i Klub rejniških družin Maribor iz Slovenije.

Projekt „OpenYourHeart“ završava krajem listopada, a udruzi Nada, projektnim partnerima te samim sudionicima projekta predstoji predstaviti rezultate projekta, prezentirati naučeno u svojim zajednicama te među svojim kolegama, zainteresirati ih i informirati o migrantskoj tematici koja je vrlo aktualna na lokalnoj, nacionalnoj te europskoj i svjetskoj razini.

Podsjetimo Nada je za provedbu ovog projekta dobila 36 000 eura bespovratnih sredstava.

print