Novosti

Posredstvom Projektnog ureda – Udruzi Peharček 10.000 kuna iz Zaklade ZAMAH

Četvrtak

Stigla je vijest o još jednoj donaciji ostvarenoj preko Projektnog ureda Grada Ivanca, ovoga puta za ivanečku Udrugu vinogradara i vinara Peharček.

Naime, projekt pod nazivom „Zbrinjava educirano“ koji je za Udrugu napisao i aplicirao stručni tim mladih voditelja EUprojekata iz Projektnog ureda Grada Ivanca, našao se gotovo pri vrhu rang ljestvice odobrenih projekata na natječaju „Naš doprinos zajednici“ koji je u travnju raspisala Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah”, a čijim se sredstvima na godišnjoj razini financira 30 ponajboljih građanskih akcija u Hrvatskoj.

Udruga Peharček dobila je za svoj projekt 10.000 kuna što je bio najveći iznos koji se po navedenom natječaju mogaoostvariti. Projektne aktivnosti koje će Udruga tijekom kolovoza i rujna provesti odnose se na očuvanje okoliša i educiranje vinogradara. 

Konkretno, Udruga će dobivenim sredstvima nabaviti dva kontejnera za zbrinjavanje ambalaže od pesticida, fungicida i insekticida za tretiranje vinograda, ali i ostalih poljoprivrednih kultura. Riječ je o kontejnerima zapremnine 700 litara koji su vakuumski zatvoreni i ne ispuštaju mirise ili svoj sadržaj u okoliš. 

Kroz projekt su udruzi osigurana i sredstva za stručno predavanje koje će se održati početkom rujna, a tema predavanja bit će primjena enoloških sredstava prije i nakon berbe grožđa. 

-Ovo je prvi put da je naša udruga ostvarila sredstva prijavom projekta na jedan od natječaja. Mi smo došli s idejom, a Projektni ured je odradio sve za nas. Iskustvo je odlično i svakako ćemo po istom principu i ubuduće nastaviti s prijavom nekih drugih projekata na nama prihvatljive natječaje – poručio je Dragutin Mesec predsjednik Udruge Peharček.

Kontejneri će se postaviti na dvije vinogradarskinajfrekventnije lokacije na području Ivanca, Sinovske i Vrhi, a moći će ih koristi svi vinogradari i poljoprivrednici za odlaganje ambalaže raznih preparata koje su koristili u tretiranju vinograda te ratarskih i vrtlarskih kultura. 

 

 

print