Novosti

Projektni ured Ivanec – Ivanečkom suncu od HEP-a 10.000 kuna

Utorak

Ovo će ljeto članovima Udruge osoba s intelektualnim poteškoćama Ivanečko sunce biti ispunjeno novom, zanimljivom i nadasve kreativnom aktivnošću - ni manje ni više, imat će priliku naučiti tkati!

Zasluga je to Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove koji je na natječaj Hrvatske elektroprivrede pod nazivom "Svjetlo na zajedničkom putu" prijavio projekt pod nazivom „(Ne)spretnim rukama do čuvanja tradicije“ te u kategoriji humanitarnog djelovanja za Ivanečko sunce privukao 10.000 kuna.

Time će se udruzi omogućiti kupovina jednostavnije varijante tkalačkog stana na kojemu će dvadesetak članova izrađivati razne tekstilne predmete s tradicionalnim  motivima zagorskog kraja. Rad na tkalačkom stanu odličan je za korisnike jer pomaže u koordinaciji oka i ruku te pripomaže poboljšanju motoričkih sposobnosti.

Radionice tkanja će za korisnike nekoliko puta tjedno voditi izučeni tkalac.

Odobreni projekt rezultat je suradnje Projektnog ureda Grada Ivanca s Ivanečkim suncem, a koji će se nastaviti i dalje, razvojem projektnih ideja i kandidiranjem na različite natječaje, sve u cilju pribavljanja novčanih sredstava za što kvalitetniji rad udruge.

Treba naglasiti da Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove za sve udruge projektne prijave radi besplatno, čime Grad direktno omogućava udrugama da njihovi kvalitetni projekti budu sufinancirani bespovratnim sredstvima.

print