Novosti

U Jerovcu obilježena 40. godišnjica izgradnje kapele sv. Ivana Krstitelja

Ponedjeljak

U nazočnosti više od 500 vjernika i gostiju u Jerovcu je misnim slavljem i prigodnom svečanošću obilježena 40. godišnjica kapele sv. Ivana Krstitelja. U suradnji s kameničkim župnikom vlč. Dragutinom Jočom, proslavu su organizirali mjesni odbori Jerovca i Bedenca, naselja koja pripadaju župi Kamenica.

U koncelebraciji brojnih svećenika iz Bednjanskog i Gornjovaraždinskog dekanata, misno slavlje predvodio je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak. Osvrćući se u propovijedi na duhovni odgoj prvenstveno, djece, istaknuo je potrebu da roditelji svojoj djeci, osim osnovnih životnih potreba, omogućimo i duhovni rast te da u njima potiču jačanje svega dobroga – ljubavi, poštenja, istine i drugih vrlina jer tako će najbolje dati doprinos društvu i cijeloj zajednici. Poželio je da, kao i dosad, kapela i ubuduće služi vjerskoj zajednici kao prostor u kojem će svetim misama slaviti zajedništvo, obilježavati blagdani i drugi važni životni događaji, kao što su vjenčanja i krštenja. Misi i proslavi obljetnice kapele nazočio je i potpredsjednik Gradskog vijeća Ivanca Zdenko Đula, izaslanik gradonačelnika M. Batinića.

Svečanost su uveličali kuburaši iz kuburaških udruga iz okolnih naselja, članovi lovačkih društava, vatrogasnih društava te brojni gosti i uzvanici.

Za sve prisutne je nakon misnog slavlja priređen domjenak kojim su mjesni odbori Jerovec Gornji, Jerovec Donji i Bedenec počastili sve goste i mještane.

print