Novosti

POSLOVNI UZLET Glavna tema: Zaštitne radionice - rješenje za starije radnike narušena zdravlja

Četvrtak

U partnerstvu Grada Ivanca i Poslovnog dnevnika, u ivanečkoj novoj Kinodvorani će se u utorak, 13. lipnja, održati manifestacija Poslovni uzlet grada Ivanca.

Glavna tema ove će godine biti „Osnivanje zaštitnih radionica – prilika za poslodavce da povećaju produktivnost radnika u prerađivačkoj industriji“.

Cilj skupa jest naći rješenja za starije radnike čije je zdravlje nakon dugog niza godina rada za strojevima (pogotovo u tekstilnoj industriji te industriji kože i obuće) vrlo narušeno. Oni više ne mogu ispuniti norme, a kako još nisu u dobi za mirovinu, poslodavci ne znaju što s njima pa često završavaju na Zavodu za zapošljavanje, svrstani u skupinu „teško zapošljivih“, bez realnih šansi da u pedesetim godinama nađu posao.

Raspravu o ovoj temi inicirao je Grad Ivanec, s obzirom na to da je ona iznimno važna pogotovo za ivanečko gospodarstvo. Međutim, isti problemi jednako su aktualni i za gospodarstvo cijelog Sjevera Hrvatske, gdje su radnici najvećim dijelom zaposleni u prerađivačkoj industriji.

S obzirom na to da je riječ o iznimno aktualnoj temi, a da su na skup pozvani i predstavnici najvećih tvrtki u našoj regiji, kao i resornih ministarstava te stručnih ustanova i institucija od kojih se očekuju smjernice u rješavanju ove problematike, očekuje se dobar odaziv na Poslovni uzlet.

Grad Ivanec – koji i inače proaktivno radi na gospodarskim pitanjima - nudi dobra moguća rješenja za navedene skupine, koja bi se mogla realizirati u suradnji svih zainteresiranih dionika pa će stoga biti zanimljivo čuti što će na to reći struka.

Skup počinje u 10 sati.

Nakon panela u trajanju od sat vremena, održat će se i edukacija naslovljena Ured u oblaku te radionica Neverbalna komunikacija u poslovanju.

O sadržaju edukacija detaljnije na http://www.ivanec.hr/novost/2145-besplatne-edukacije-za-poduzetnike-na-poslovnom-uzletu-grada-ivanca-2017-u-utorak-13-lipnja

Na Poslovni uzlet pozvani su svi zainteresirani poduzetnici, obrtnici, poduzetnici – početnici, nezaposleni i studenti. Ulazak je besplatan.

O programu i satnici Poslovnog uzleta te prijavama i ostalim detaljima više na http://www.ivanec.hr/novost/2101-grad-ivanec-i-poslovni-dnevnik-poslovni-uzlet-grada-ivanca-13-lipnja-prijave-u-tijeku

Iako je sudjelovanje besplatno, svi su sudionici zamoljeni da se prijave na tel. 01/6326 030 i na e-mail [email protected] .

print