Novosti

Konstituirajuća sjednica novog Gradskog vijeća Ivanca sazvana za petak, 9. lipnja

Petak

Ured državne uprave u Varaždinskoj županiji za petak je, 9. lipnja, sazvao konstituirajuću sjednicu novog saziva Gradskog vijeća Grada Ivanca.

Prema utvrđenom protokolu, sjednica će početi prozivkom izabranih vijećnika, utvrđivanjem kvoruma i dnevnog reda te određivanjem zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika.

Potom slijedi izbor Mandatne komisije te izvješće Mandatne komisije i verifikacija mandata vijećnika, nakon čega će se odrediti član predstavničkog tijela koji će sjednicom predsjedati do izbora predsjednika Gradskog vijeća. Članovi predstavničkog tijela će potom položiti svečanu prisegu.

Uslijedit će izbor predsjednika i članova Odbora za izbor i imenovanja te Odbora za Statut i Poslovnik, a nakon toga će nazočni izabrati predsjednika i dva potpredsjednika Gradskog vijeća. Izborom predsjednika, Gradsko se vijeće smatra konstituiranim.

Uz izabrane vijećnike, na sjednicu su pozvani gradonačelnik i njegovi zamjenici te predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva. Sjednica će se održati u petak, 9. lipnja, s početkom u 15 sati.

Podsjećamo na rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Ivanca: lista koalicije HNS-a i HSU-a (nositelj: Milorad Batinić) osvojila je 41,28 posto glasova (8 vijećnika), lista HDZ-a (nositelj: Zdenko Đula) – 27,36 posto (5 vijećnika), lista SDP-a (nositelj: Čedomir Bračko) dobila je 15,47 posto glasova (3 vijećnika), dok je lista HSS-a (nositelj: Marijan Štefanko) osvojila 7,71 posto glasova (1 vijećnik).

print