Novosti

Ivanečko sunce i Nada priredili Dane otvorenih vrata

Ponedjeljak

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je u petak, 26. svibnja, manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga, koja se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Manifestaciji su se ove godine pridružile i ivanečke udruge Nada i Ivanečko sunce, u nastojanju da približe svoj rad široj zajednici.

Udruga udomitelja i obiteljskih domova Nada organizirala je druženje u svojem eko vrtu, gdje su ih posjetili učenici Srednje škole Arboretum Opeka iz Marčana s profesoricom. Oni su donirali i zasadili razno cvijeće te održali edukaciju o sadnji i uzgoju bilja.

U uređenje vrta aktivno se uključilo i nekoliko korisnica Caritasovog doma „Sv. Ivan Krstitelj“, a vrt su posjetili i profesorice i učenici ivanečke Osnovne škole. Također, zainteresirani građani mogli su posjetiti i učionicu za pomoć u učenju Udruge Nada, koja je jedinstvena u Hrvatskoj te je primjer dobre prakse pomoći djeci s teškoćama u učenju i svladavanju gradiva.

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjima Ivanečko sunce organizirala je u svojim prostorijama keramičarsku radionicu, a štićenicima su u izradi predmeta u glini pomagali učenici ivanečke Osnovne škole.

Posjetila su ih i djeca iz dječjih vrtića Ivančice i Bambi sa svojim tetama te predstavnici nekoliko drugih udruga s područja grada kao i Centra za socijalnu skrb. Pored izrade radova u glini te drugih ukrasnih predmeta, sukladno mogućnostima štićenika Ivanečkog sunca, posjetitelji su s njima zaigrali društvene igre te time pridonijeli njihovoj socijalizaciji i uključivanju u društvo.

print