Novosti

Uređuje se unutrašnjost društvenih domova u Kaniži i Osečkoj

Petak

Prošlih dana nastavljeni su lani započeti radovi na društvenim domovima u mjesnim odborima Kaniža i Osečka. Naime, u oba naselja objekti su izgrađeni prošle godine te stavljeni „pod krov“, a sada je u tijeku postavljanje instalacija, izvođenje izolacije te svih drugih radova potrebnih za dovođenje objekta u funkciju (stolarija, keramički i soboslikarski radovi).

Investitor je Grad Ivanec, a temeljem provedenog natječajnog postupka radovi na objektu u Osečki povjereni su Zidarsko fasaderskom obrtu  Dragutina Đurasa iz Radovana, dok radove u Kaniži izvodi Soboslikarski obrt Bregović. Vrijednost radova u Kaniži je 236.500 kuna, a u Osečkoj168.130 kuna.

U Kaniži je proteklih dana postavljena stolarija, izvedene su električne i vodovodne instalacije, a sljedećeg tjedna slijedi žbukanje i keramičarski radovi. Predsjednik MO-a Kaniža Zdravko Križek zadovoljan je napredovanjem radova i činjenicom da će mještani prvi put u svom naselju dobiti objekt u kojem će se moći sastajati, održavati kulturne i druge društvene skupove te izbore.

Slično je i u Osečkoj, gdje mještani također s pažnjom prate sve radove u objektu za koji predsjednik MO-a Josip Grđan kaže da je već postao „srce“ njihova mjesta.

Iako još u rohbau fazi i neožbukan, to im nije smetalo da u njemu već održe pojedine skupove te prvi put, i lokalne izbore. Svi zajedno u nedavnoj su Zelenoj čistki  pokosili travu i uredili okoliš doma i dječje igralište, koje je od lani, kada su sprave u tom naselju prvi put postavljene, postalo okupljalište klinaca iz cijeloga sela.

U domu u Osečkoj su također izvedeni svi instalacijski radovi, a uređivanje unutrašnjosti nastavlja se idućih dana.

print