Novosti

U tijeku asfaltiranje 1.000 metara županijske ceste Horvatsko – rotor Lipovnik

Četvrtak

Nakon modernizacije županijske ceste Bedenec – Jerovec (1.800 metara) i Radovan – Pece (500 metara), u četvrtak su, 25. svibnja, nastavljeni radovi na asfaltiranju još jedne dionice na području grada Ivanca, od hotela Orion u Horvatskom do rotora u Lipovniku.

U tijeku je polaganje asfalta na 1.000 metara ceste, a vrijednost radova je 350.000 kuna.

Riječ je, inače o dionici na kojoj vozači vole „nagaziti“ na gas, a za koju je i policija zbog sigurnosnih razloga učestalo apelirala da se modernizira te da se time stvore uvjeti za sigurniji promet.
- Ovo je tek jedna u nizu cestovnih dionica koje obnavljamo širom Varaždinske županije, a radimo na području svih općina i gradova. Riječ je o cestama koje su jako stradale tijekom prošle duge i hladne zime kao i o onima koje nisu popravljane kroz dulje vremensko razdoblje. Cilj nam je obnoviti ceste koje su bile u najkritičnijem stanju te na njima podići stupanj sigurnosti svih sudionika u prometu. U popravak ulažemo gotovo 30 milijuna kuna – poručio je župan Predrag Štromar koji je proteklih dana s gradonačelnikom Miloradom Batinićem u par navrata obišao otvorena županijska te zajednička županijska i gradska radilišta na širem području grada Ivanca.

 

print