Novosti

Župan P. Štromar i gradonačelnik M. Batinić obišli gradilište dječjeg igrališta u Radovanu

Petak

U petak, 19. svibnja, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u pratnji članova Vijeća Mjesnog odbora Radovan na čelu s predsjednikom Stjepanom Habunekom obišli su gradilište dječjeg igrališta u Radovanu.

Igralište se uređuje na površini ispred zgrade OŠ Metela Ožegovića, koja se dosad koristila kao parkiralište i to na način da se građevinskim zahvatima i preinakama pretvori u prostor za igru koji će zadovoljiti sve pedagoške i sigurnosne standarde, kako bi na njemu vrijeme sigurno mogli provoditi i vrtićki mališani i djeca školske dobi.

U tom cilju je prostor igrališta ograđen, a s obzirom na konfiguraciju terena (strmina) i neposrednu blizinu županijske ceste, sigurnosna ograda je povišena, a podignut je i dio nove ograde.

Dječje igralište uređuje se u suradnji Varaždinske županije i Grada Ivanca. Slijedom inicijative Grada i potpore Vijeća MO-a Radovan, Županija je – kao osnivač škole (a u čijim prostorima radi i Područni odjel dječjeg vrtića) odobrila Gradu da na školskoj površini sagradi i uredi igralište.

Svi pripremni radovi su završeni, a početkom idućeg tjedna počinje montaža sprava za igru djece te postavljanje umjetne trave koja će omogućiti da ga djeca koriste tijekom cijele godine.

Investitor je Grad Ivanec, koji snosi i sve troškove radova i postavljanja sprava u ukupnom iznosu 110.000 kuna.

Uređenjem dječjeg igrališta zadovoljni su i mještani, pogotovo predsjednik Vijeća MO-a S. Habunek s ostalim članovima Vijeća, koji su se i sami uvelike angažirali na oživotvorenju ovoga projekta, čak i usprkos otporima određenih krugova.

U pratnji ravnateljice škole Ane Košćak, župan Štromar i gradonačelnik Batinić obišli su i školu te razgovarali o projektu koji predstoji u drugoj fazi radova, također u suradnji Županije i Grada. A to je prostorno proširenje vrtića s izgradnjom posebnog ulaza za dječji vrtić i izgradnjom posebnog sanitarnog čvora za mališane, pri čemu je župan jasno istaknuo da se raspoloživ prostor škole treba iskoristiti prvenstveno za dobro i za potrebe djece.

Također, gosti su obišli i prostor školske sportske dvorane, gdje se razgovaralo o potrebi njene obnove i rekonstrukcije.

print