Novosti

U tijeku asfaltiranje županijske ceste Radovan – Pece

Petak

Posjet gradilištu dječjeg vrtića u Radovanu, županijski i gradski čelnici u pratnji su ravnatelja Županijske uprave za ceste Tomislava Osonjačkog iskoristili i za obilazak dionice županijske ceste Radovan - Pece, na koju se upravo polaže novi asfaltni „tepih“.

Bit će asfaltirano 500 metara ceste, investitor je ŽUC, a radovi su vrijedni 200.000 kuna.

- Ovo je tek jedna u nizu cestovnih dionica koje obnavljamo širom Varaždinske županije. Riječ je o cestama koje su jako stradale uslijed prošle duge i hladne zime kao i o onima koje nisu obnavljane dugi niz godina. U popravak ulažemo gotovo 30 milijuna kuna – poručio je župan Štromar.

Gradonačelnik M. Batinić izrazio je zadovoljstvo što je u program obnove županijskih cesta na području grada Ivanca ušlo više prometnica. Osim dionice Radovan – Pece, radovi su jučer završeni na 1.800 metara ceste od Bedenca do kapelice u Jerovcu, a sutra kreće i asfaltiranje 1.000 metara ceste od hotela Orion u Horvatskom do rotora u Lipovniku.

Također, u punom jeku su i radovi na proširenju ceste i gradnji nogostupa na dionici Ivanec – Jerovec. Radovi su vrijedni 600.000 kuna, a u omjeru 75:25 financiraju ih ŽUC i Grad Ivanec.

Usto, gradi se i kandelaberska javna rasvjeta na istoj dionici. To je gradska investicija, a Grad Ivanec je financira svotom od 224.500 kuna.

print