Novosti

Asfaltira se cesta Bedenec – Jerovec, stiže asfalt u Horvatsko i Radovan

Srijeda

U utorak, 16. lipnja, počeli su opsežni modernizacijski radovi na cestovnoj infrastrukturi na području mjesnih odbora Bedenec i Jerovec.

U tijeku je polaganje novog asfaltnog sloja na dionici od Bedenca do kapelice u Jerovcu, u duljini 1.800 metara. Riječ je o županijskoj dionici, investitor je Županijska uprava za ceste, a radove izvodi Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Vrijednost radova je 500.000 kuna.

Idućih dana otvaraju se još dva velika cestovna gradilišta. Slijedi, naime, asfaltiranje 1.000 metara županijske ceste na relaciji od hotela Orion u Horvatskom do rotora u Lipovniku, što su radovi vrijedni 350.000 kuna.

Također, asfaltirat će se i 500 metara duga cestovna dionica Radovan – Pece, vrijedna 200.000 kuna. Ovi će radovi biti dovršeni do kraja ovog tjedna.

Istovremeno se nastavljaju i radovi na gradnji nogostupa i postavljanju rasvjete na dionici Ivanec – Jerovec. Trenutačno se postavljaju cestovni rubnjaci.

Paralelno se odvijaju i radovi na izgradnji manjeg potpornog zida, na dionici ceste od mosta na Bednji prema raskrižju u Jerovcu, u duljini od pedesetak metara, gdje će također biti izgrađen nogostup. Trenutačno se montira oplata za betoniranje zida.

Radovi na dionici Ivanec – Jerovec vrijedni su 600.000 kuna, izvodi ih Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a u omjeru 75:25 financiraju ih ŽUC i Grad Ivanec.

 Što se tiče kandelaberske javne rasvjete, investitor je Grad Ivanec, koji te radove financira s 224.500 kuna.

print