Novosti

Gradonačelnik M. Batinić na sastanku sa stanarima Ulice Jezerski put

Ponedjeljak

Odazivajući se pozivu stanara upućenom posredstvom gradske vijećnice Katice Levanić, gradonačelnik Milorad Batinić održao je sastanak s građanima Ulice Jezerski put. U centru njihova interesa bilo je nekoliko pitanja.

S obzirom na aktivnosti koje je Ivkom počeo provoditi na rješavanju imovinsko – pravnih odnosa vezanih uz projekt gradnje sanitarne kanalizacije i odvodnje, građane je zanimalo je li i njihova ulica ušla u obuhvat Aglomeracije i što će se u njoj konkretno raditi.

M. Batinić je naglasio da je riječ o velikom EU projektu koji provode Hrvatske vode s partnerima – Ivkom – vodama i Gradom Ivancem. Projekti su dovršeni, međutim, pošto se izrađuju u Hrvatskim vodama, u ovom trenutku Grad kao partner još ne raspolaže cjelovitom informacijom o vrsti radova koji će se izvoditi u pojedinim ulicama.

- U nekim ulicama morat će se postavljati nova kanalizacija, dok će se u drugima obavljati rekonstrukcija stare kanalizacije. Detaljno o tome što će se i gdje raditi znat ćemo nakon dobivanja građevinske dozvole. Za one kuće koje neće biti obuhvaćene projektom Aglomeracije, Ivkom – vode će usporedo u svojoj režiji graditi kanalizaciju, jer je cilj da se svakoj kući, neovisno o lokaciji, osigura priključak na kanalizaciju te da se sve otpadne vode usmjere na glavni kanalizacijski kolektor – izvijestio je gradonačelnik.

-Što se tiče Ulice Jezerski put, koja ima kanalizaciju, iz građevinske će dozvole biti vidljiv način na koji će se rješavati problem priključaka, odnosno, hoće li biti dovoljno ispuhivanje i brtvljenje. Ako ne, tada će se morati iznova kopati – kazao je Batinić te najavio da će Grad, čim od Hrvatskih voda primi svu potrebnu dokumentaciju, na svojoj web stranici objaviti detaljan plan radova u svakoj ulici. Temeljem toga će Grad izraditi program sanacije svih cesta u sklopu obuhvata radova.

Nadalje, budući da žive u vrlo prometnoj i neuređenoj gradskoj ulici, a koja je ujedno prometnica sa statusom županijske ceste, njihova pitanja bila su vezana i uz mogućnosti njene rekonstrukcije s nastavkom prema Zelenom dolu. Planove njene rekonstrukcije zaustavila je najava Aglomeracije, jer nema smisla postaviti nov asfalt pa ga nakon toga kopanjem uništiti.

- Ova cesta sigurno u rekonstrukciju, a Grad će od ŽUC-a tražiti njenu prekategorizaciju iz županijske u nerazvrstanu cestu, kako bi ušla pod gradsku nadležnost – izjavio je gradonačelnik te dodao da će se način regulacije prometa dogovoriti s policijom i prometnim vještacima.

Gradonačelnik je stanare na kraju zamolio za još malo strpljenja, jer kao i građani, tako i Grad kao institucija jednako željno iščekuju dostavu kompletne dokumentacije temeljem koje će moći odgovoriti na sve brojnija pitanja građana u vezi projekta gradnje sanitarne kanalizacije i odvodnje.

print