Novosti

Projektni ured Grada Ivanca održao savjetovanje o bespovratnim potporama za poljoprivrednike

Petak

U četvrtak, 11. svibnja, Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove u suradnji s Poslovnim klubom i Gradom Ivancem organizirao je informativno savjetovanje o pet otvorenih natječaja Ministarstva poljoprivrede iz Mjere M04 »Ulaganja u fizičku imovinu«, Podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Savjetovanje je održano za sve zainteresirane potencijalne prijavitelje - obiteljska poljoprivredna gospodarstva te fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika. Prihvatljivi sektori za prijavu na natječaj su sektori voća i povrća te stočarstva i peradarstva.

Zaposlenici Projektnog ureda detaljno su sudionicima objasnili uvjete prijave, prihvatljive aktivnosti, udio sufinanciranja, obveze prijavitelja, rokove prijave i provedbe projekta te način prijave.

Iako je riječ o kompleksnoj natječajnoj dokumentaciji, potencijalni prijavitelji mogu kroz navedene natječaje ostvariti bespovratna sredstva do 1.000.000,00 eura, a prihvatljiva su ulaganja u infrastrukturu i opremanje, poljoprivrednu mehanizaciju te podizanje i restrukturiranje višegodišnjih nasada. Važno je istaknuti kako prijavitelji odobrenjem projekta mogu ostvariti i povrat sredstva za konzultantske usluge te za ostalu popratnu projektno - tehničku dokumentaciju.

Prijave se na otvorene natječaje iz Mjere 4 mogu podnositi od 2. lipnja do 3. srpnja 2017. godine tako da je korisnicima ostavljeno dovoljno vremena za pripremu projekata. Pozivamo sve zainteresirane da se jave u Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove te da se na vrijeme raspitaju o uvjetima i mogućnostima prijave svojih projektnih ideja za dobivanje bespovratnih sredstava.

Projektni ured Grada Ivanca nalazi se na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10, a možete ih kontaktirati i na mali adresu [email protected] ili na broj telefona 042/645 482.

print