Novosti

U Ivancu održana upisna kampanja „Odaberi svoju školu“

Srijeda

Velikim skupom u sportskoj dvorani ivanečke OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, kojemu se odazvalo više od 170 osmaša iz osnovnih škola u Ivancu, Radovanu, Klenovniku i Donjoj Voći, u Ivancu je u ponedjeljak, 8. svibnja, završila deseta po redu kampanja „Odaberi svoju školu“.

Riječ je o projektu jedinstvenom u Hrvatskoj kojeg Varaždinska županija, kao osnivač škola, provodi u suradnji s partnerima kako bi učenike osmih razreda i njihove roditelje na jednom mjestu upoznala s mogućnostima upisa u srednje škole, kao i stipendiranja, obavljanja učeničke prakse i brojnim drugim pojedinostima koje su mladima u ovom trenutku životno važne za donošenje optimalne odluke o odabiru zanimanja i upisu.

Nakon što su se učenicima obratili predstavnici partnera – Županijske gospodarske komore, HZZ-a – Područnog ureda Varaždin te tvrtki COLAS-a i TMT-a (koji su im ponudili stimulativne stipendije, praksu i sigurno zapošljavanje nakon završetka školovanja), u nastavku su upisne programe i struke prezentirali ravnatelji i predstavnici svih srednjih škola u Varaždinskoj županiji, među njima i ravnateljica Srednje škole Ivanec mr. sc. Lidija Kozina.

Nakon završetka službenog predstavljanja, učenici su se sjatili oko štandova pojedinih škola, raspitivali se o raznim pojedinostima važnim za upis i školovanje, a svi su dobili i brošuru „Odaberi svoju školu“, vodič koji sadrži sve informacije o srednjim školama u našoj županiji i strukama koje upisuju.

Na području naše županije je 1.685 osmaša, a na raspolaganju im je 2075 upisnih mjesta.

Upisnoj kampanji u Ivancu prisustvovao je i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim zamjenikom Čedomirom Bračkom.

print