Novosti

U četvrtak, 11. 05., u Gradskoj vijećnici savjetovanje o bespovratnim potporama za OPG-ove

Ponedjeljak

Projektni ured Grada Ivanca u suradnji s Poslovnim klubom Ivanec poziva predstavnike OPG-ova i sve zainteresirane fizičke osobe na javno savjetovanje o natječaju iz Programa ruralnog razvoja za dodjelu bespovratnih sredstava „Restruktuiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ Ministarstva poljoprivrede.

Radionica će se održati u četvrtak, 11. svibnja 2017. godine s početkom u 13 sati u Gradskoj vijećnici, Trg hrvatskih ivanovaca 9b u Ivancu,  u realizaciji Projektnog ureda Grada Ivanca. Predviđeno trajanje - 1 sat .

Program savjetovanja

  1. Predstavljanje mjere 4.1. Restruktuiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti OPG-a – program bespovratnog financiranja koji je na raspolaganju obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika 
  2. Detaljno pojašnjenje načina prijave na programe – uvjeti prijave, prihvatljive aktivnosti, udio sufinanciranja, obveze prijavitelja, rokovi prijave i provedbe projekta
  3. Usluge Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove - paketi pripreme i provedbe projekta kao dio direktnih potpora Grada Ivanca razvoju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa ruralnog razvoja, mjera 4.1., namijenjen OPG-ovima te  fizičkim i pravnim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednika, a koji planiraju ići u proširenje svoje djelatnosti, odnosno daljnji razvoj poslovanja.

Prihvatljive aktivnosti uključuju troškove poput izrade poslovnog plana, kupnju zemljišta i objekata, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme i slično.

Cilj ove prezentacije je da zainteresirana javnost stekne što više informacija o mogućnostima prijave i bespovratne dodjele financijskih sredstava.

Savjetovanje je zamišljeno kao interaktivna prezentacija te vas pozivamo da unaprijed pripremite prijedlog svog projekta ili poslovne ideje kako biste mogli što aktivnije sudjelovati i dobiti konkretne odgovore. Također, na radionici će biti moguće dobiti savjet i oko samog planiranja ili započinjanja projekta za buduće razdoblje za koji još nemate konkretnu ideju. 

Radionica je uvod u aktivnosti koji su povezane s informiranjem o ovome javnom pozivu te će svaki zainteresirani korisnik biti u mogućnosti iduća dva tjedna, zaključno do 25. svibnja 2017., koristiti besplatnu uslugu projektnog ureda - INDIVIDUALNO SAVJETOVANJE u prostorijama Projektnog ureda, u terminu koji mu odgovara.

Stoga vas pozivamo da iskoristite ovu priliku i na vrijeme se informirate o mogućnostima dodjele sredstava za vaš projekt.

Molimo da svoj dolazak  na savjetovanje potvrdite najkasnije do srijede, 10. svibnja 2017. godine na telefon 042 645 435.

print