Novosti

U subotu, 22. 04., Zelena čistka Ivanec 2017.: Sudjelovanje najavilo više od 1.000 volontera

Petak

Više od 1.000 volontera najavilo je da će se u subotu, 22. travnja, uključiti u ekološku akciju Zelena čistka Ivanec 2017., što znači da bi Ivanec i ove godine mogao zadržati dosadašnji kontinuitet vjerojatno, najmasovnije takve akcije u Hrvatskoj.

Potvrđuje to i podatak da će se Zelenoj čistki pridružiti građani mjesnih odbora Ivanec I, , III i IV, Salinovca, Seljanca, Vitešinca, Lančić – Knapića, Ivanečkog Naselja, Ivanečkog Vrhovca, Kaniže, Radovana, Lovrečana, Margečana, Prigorca, Cerja Tužnog, Punikvi, Lukavca, Osečke, Jerovca Gornjeg i Gečkovca.

U akciju se uključuje i velik broj udruga i to: DŠR Salinovec i KUD Salinovec, Udruga vinara Skrajski pajdaši, DVD Ivanec, DVD Margečan, DVD Salinovec, DVD Gačice, DVD Bedenec, Udruga građana Margareta, Udruga umirovljenika iz Margečana, Područna škola Salinovec, Udruga građana Prigorec, Lovačko društvo Jelen Ivanec, Trkački klub Ivančica, Lovačko društvo Šumski zec iz Margečana, Planinarski klub Ivanec, Udruga udomitelja Nada Ivanec i HPD Ivančica. Sudjelovanje u akciji prijavila je i ekipa Odgojnog doma Pahinsko u Ivancu.

Pridruživanje Zelenoj čistki najavile su i Osnovna škola Ivanec i Područna škola Salinovec, koje će je odraditi sljedeći tjedan, nakon povratka učenika s praznika. Tradicionalno, cijelim nizom primjerenih aktivnosti u Zelenu čistku uključuju se i naši najmlađi iz Dječjeg vrtića Ivančice.

U subotu će se raditi na brojnim lokacijama. Akcijaši će uklanjati otpad iz potoka, šuma i graba te čistiti raslinje pokraj putova i cesta i uređivati javne površine, ponajviše okoliš igrališta, mjesnih društvenih domova, autobusnih stajališta i sl.

Najavljeno je uklanjanje šezdesetak „kubika“ otpada, što je bitno manje u odnosu na protekle godine i pokazuje da se slijedom provedbe sustavnih akcija količina odbačenog otpada u prirodi drastično smanjila.

U Zelenu čistku pozvani su svi građani pod jedinstvenim geslom Zelene čistke – Let's Do It, Croatia!

 

print