Novosti

Obilježavanje 25. godišnjice pogibije branitelja Josipa Magaša

Srijeda

Udruga građana Prigorec i UDVDR Ogranak Ivanec utvrdili su završne detalje obilježavanja 25. obljetnice pogibije branitelja Josipa Magaša, rodom iz Prigorca. Podsjećamo, Magaš je bio pripadnik 1. GBR Tigrovi, a poginuo je 23. travnja 1992. godine u obrani Livna.

Tako će u petak, 21. travnja, u 9 sati, na posljednjem Josipovom počivalištu na groblju u Varaždinu biti položen buket i zapaljene svijeće.

Obilježavanje se nastavlja u nedjelju, 23. travnja u 16 sati, kratkom komemoracijom u Područnoj osnovnoj školi u Prigorcu. Nakon toga će ekipa mještana i ekipa branitelja iz Prigorca, pojačana članovima UDVDR Ivanec, odigrati nogometnu utakmicu. Nakon toga slijedi i 1. memorijalni stolnoteniski turnir „Josip Magaš“, koji će se, s početkom u 17 sati, igrati u kategorijama djece i odraslih u prostoru škole u Prigorcu.

Po tri najbolje plasirana natjecatelja u obje kategorije bit će nagrađena pokalima.

Ovo je treći puta zaredom da Udruga građana Prigorec i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec zajednički organiziraju sjećanje na Josipa Magaša. Manifestaciju pomaže i Grad Ivanec.

print