Novosti

Obavijest udrugama: Zamah raspisao natječaj, Projektni ured nudi pomoć u prijavama

Srijeda

Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” raspisala je 14. travnja natječaj za financijsku podršku građanskim akcijama “Naš doprinos zajednici”. Građanska akcija je jednokratna akcija koja potiče na aktivizam, poboljšava kvalitetu življenja ili općeg dobra u lokalnoj zajednici.

Akcija treba biti potaknuta od strane skupine pojedinaca u lokalnoj zajednici koji na prepoznati problem odgovaraju dobrovoljnim volonterskim radom, znanjem ili materijalnim dobrima.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, zaklade i ustanove (vrtići, škole, knjižnice, domovi umirovljenik i dr.) kroz akcije kojima se potiče razvoj lokalne zajednice; konkretno rješava problem u lokalnoj zajednici čime se poboljšavaju uvjeti i kvaliteta življenja u toj zajednici; dobrovoljni/volonterski rad i uključivanje većeg broja građana u lokalnoj zajednici; akcije koje koriste potencijali lokalnog, javnog i profitnog sektora. Nisu prihvatljive vjerske, humanitarne akcije, izleti, hodočašća, proslave i slične jednokratne manifestacije, akcije za opremanje prostora i sl. Za planirane aktivnosti visina financijske podrške iznosi do 10.000,00 kuna.

Svaka organizacija civilnoga društva ima pravo na ovaj natječaj poslati samo jednu prijavu, a prijave se dostavljaju putem sustava www.financijskepodrske.hr.

Rok prijave je do 15. svibnja 2017. godine, dok se rezultati očekuju tijekom lipnja 2017.

Detaljnije informacije o natječaju dostupne su na linku: http://www.zamah.hr/

Udrugama s područja grada Ivanca koje se namjeravaju javiti na ovaj javni poziv na raspolaganju je pomoć Projektnog ureda grada Ivanca. Dakle, za sve projektne ideje, njihovu razradu kao i za potporu i upute u apliciranju slobodno se obratite Projektnom uredu Grada Ivanca na e-mail: [email protected], tel: 042/645-485.

print