Novosti

Uz potporu Grada Ivanca, BBK Ivanščica počeo s pripremama za državno prvenstvo u downhillu

Petak

U suradnji s Gradom Ivancem, koji će mu pružiti financijsku i logističku podršku, Brdsko biciklistički klub Ivanščica počeo je s pripremama za Nacionalno prvenstvo Hrvatske u brdskom biciklizmu u disciplini spust (downhill), koje će se na Ivančici održati u sklopu proslave Dana grada, 24. i 25. lipnja. Riječ je o važnom događaju kojim se mlade želi potaknuti na sport i rekreaciju te promaknuti turizam na Ivančici i Ivanec učiniti prepoznatljivom destinacijom ove vrste adrenalinskog sporta.

Ovogodišnja utrka ujedno će biti 10. utrka spusta u organizaciji BBK Ivanščica, a šesta po redu na Ivančici, a očekuje se da će privući više od stotinu licenciranih biciklista iz Hrvatske i okolnih zemalja (Slovenije, Austrije, Mađarske) koji će se na zahtjevnoj stazi boriti za pehare i pobjedničke titule.

Detalji i načini uključivanja Grada Ivanca u organizaciju ovog velikog sportskog događaja već su utvrđeni na sastancima predstavnika BBK s gradskim čelnicima i službama, što je i omogućilo početak opsežnih priprema za ovaj veliki sportski događaj.

Uz standardno prisustvo HGSS-a i Hitne službe, dio posla odrađivat će i volonteri. Članovi BBK Ivanščica, na čelu s predsjednikom Miroslavom Đurinom, pozivaju sve zainteresirane volontere koji bi svojim angažmanom htjeli pripomoći, da se prijave putem obrasca na www.bbkivanscica.hr te time doprinesu kvalitetnoj izvedbi utrke.

Rad i aktivnosti kluba možete pratiti na navedenoj stranici te na istoimenoj FB stranici, a ovom događanju redovito ćemo izvještavati na web i Facebook stranici Grada Ivanca.

print