Novosti

INTERREG: Grad Ivanec i Ivančna Gorica dogovorili projekt prekogranične suradnje

Četvrtak

Nakon što su predstavnici Grada Ivanca, Poslovne zone i Projektnog ureda Ivanec u siječnju boravili u slovenskom Grosuplju, u srijedu, 12. travnja, predstavnici Međuopćinskog razvojnog centra (MRC) općina Grosuplje, Ivančna Gorica i Trebnje s domaćinima su se sastali na uzvratnom radnom sastanku u Gradskoj vijećnici Ivanec, gdje je goste dočekao i pozdravio gradonačelnik Milorad Batinić.

Glavna tema sastanka bio je dogovor o suradnji i prijava zajedničkog projekta Grada Ivanca i Općine Ivančna Gorica na program prekogranične suradnje INTERREG Slovenija – Hrvatska.

Na navedeni javni poziv Grad Ivanec planira prijaviti dogradnju i opremanje Muzeja planinarstva, a slovenski partner, Općina Ivančna Gorica, prijavit će adaptaciju i opremanje svoje Jurčičeve hiže. Cilj projekta jest stvoriti održiv turistički proizvod koji je - uz bogatu kulturnu i prirodnu baštinu krajeva iz kojih partneri dolaze - ogroman turistički potencijal.

Kratku uvodnu prezentaciju razrade projektne ideje Muzeja planinarstva održali su zaposlenici Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove Gabrijela Paska i Nikola Turčin. Sastanak je vodila direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš uz pročelnice Marinu Držaić i Ljiljanu Risek, a u njegovu radu sudjelovali su i svi zaposlenici Projektnog ureda, s obzirom na to da će upravo oni odrađivati veći dio prijave na INTERREG Slovenija – Hrvatska.

U poduljem radnom razgovoru potom su detaljno razmatrane zajedničke točke suradnje i partnerstva, razni operativni detalji projekta, a razgovaralo se i o definiranju održivog turističkog proizvoda.

Sa slovenske strane, na radnom sastanku sudjelovali su Tomaž Smole, donačelnik općine Ivančna Gorica i njegova suradnica Maja Lampret te voditeljica Razvojnog centra Jasmina Selan sa suradnikom Simonom Kaštelicem.

Po završetku sastanka dogovoren je i službeni posjet načelnika općine Ivančna Gorica Dušana Strnada gradu Ivancu. Sastanak će se održati već idućeg tjedna, kada će gosta primiti gradonačelnik Milorad Batinić sa suradnicima te i službeno potvrditi suradnju na zajedničkom projektu.

print