Novosti

Ivanečke udruge pozvane na individualno savjetovanje o prijavama projekata na natječaje

Utorak

Budući da je početkom ove godine počelo otvaranje raznih natječaja u kojima su prihvatljivi prijavitelji udruge, Projektni ured Grada Ivanca poziva sve udruge na individualno savjetovanje koje će se održavati u razdoblju od 10. do 19. travnja 2017. godine, radnim danom od 13 do 15 sati.

Cilj individualnog savjetovanja je upoznati predstavnike i članove udruga s mogućnostima dobivanja donacija putem raznih natječaja koje svake godine raspisuju razne zaklade, ministarstva i velike korporacije koje posluju na hrvatskom tržištu.

Putem savjetovanja moguće je dobiti informacije o tome kakvi programi i projekti su prihvatljivi za prijavu, koji troškovi se najčešće sufinanciraju, koji iznos sredstava se dodjeljuje, koja dokumentacija je potrebna za prijavu i slično.

Zainteresirane udruge mogu se obratiti voditeljima za pripremu i provedbu EU projekata u Projektnom uredu Grada Ivanca na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10 u Ivancu, a svoj dolazak mogu najaviti na broj telefona 042/645-485 i na e-mail [email protected].

Važno je naglasiti da sve ivanečke gradske udruge mogu besplatno koristiti usluge Projektnog ureda grada Ivanca kod razrade, pripreme i prijave projekata na javne pozive za dodjelu  bespovratnih sredstava iz EU fondova, nacionalnih tijela ili kompanija.

Poznato je također da Grad Ivanec i Projektni ured udrugama e-poštom redovito dostavljaju obavijesti o svakom raspisanom natječaju, uz poziv da se jave za individualno savjetovanje po svakom pozivu u Projektni ured.

Ukoliko veći broj udruga iskaže interes za pojedini natječaj, Projektni ured je spreman u najkraćem roku održati radionicu i podrobnije pojasniti kriterije natječaja.

Jedan od trenutno aktualnih natječaja je onaj korporacije ACI d.d. za financiranje projekata neprofitnih organizacija u  2017. godini - prvo polugodište. Organizacije mogu prijaviti projekt/program za sljedeće aktivnosti:

  1. Djeca i Mladi – odgojno-obrazovni projekti/programi za djecu i mlade; sportske aktivnosti djece i mladih; kulturno-umjetničke aktivnosti djece i mladih, prevencija svih oblika ovisnosti djece i mladih, međunarodne manifestacije stvaralaštva djece i mladih, organizacija izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti; sigurnost djece i mladih; prevencija nasilja među djecom i mladima; odgojni i obrazovni rad s djecom i mladima s posebnim potrebama;
  2. Umjetnost i kulturna baština – promocija hrvatske kulture; aktivnosti očuvanja nacionalne i lokalne kulturne baštine; glazbene, scenske i likovne aktivnosti; pomoć nadarenim umjetnicima;
  3. Zaštita okoliša – projekti/programi promicanja energetske učinkovitosti i znanja o okolišu; projekti poboljšanja stanja okoliša; projekti zaštite ljudi i dobara;
  4. Znanost i sport – znanstveni projekti; projekti razvoja civilnog društva; poticanje kreativnosti i inovativnosti; poticanje i promicanje sporta; provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata; djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i saveza; sportske pripreme, domaćim i međunarodnim natjecanjima; sportsko-rekreacijske aktivnosti građana; sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom;
  5. Humanitarno djelovanje – humanitarni projekti/programi; aktivnosti od značaja za stare, bolesne, siromašne i nemoćne osobe i osobe s posebnim potrebama; podrška osobama s invaliditetom; zaštita i promicanje zdravlja.

Ukupno planirana vrijednost Natječaja je 200.000,00 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu iznosi 2.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu iznosi 30.000,00 kuna.

Natječaj je otvoren do 30. travnja 2017. godine, a sve dodatne informacije o uvjetima natječaja i načinu prijave možete pronaći na linku http://www.aci-marinas.com/javni-natjecaj-za-financiranje-projekata-neprofitnih-organizacija-iz-donacija-aci-d-d-u-2017-godini-prvo-polugodiste/ ili kontaktirati Projektni ured Grada Ivanca.

print