Novosti

U utorak, 11. travnja, u Gradskoj vijećnici koordinacijski sastanak za Zelenu čistku 2017.

Ponedjeljak

Vodstva svih 30 ivanečkih mjesnih odbora, predstavnici Ivkoma, udruga, škola, vrtića i svi ostali zainteresirani građani pozvani su da se u utorak, 11. travnja, odazovu sastanku u Gradskoj vijećnici na kome će se – slijedom višegodišnjeg običaja – dogovoriti svi provedbeni detalji Zelene čistke, najveće ekološke akcije na području našega grada.

Kako smo već izvijestili, u ovu akciju Grad Ivanec uključen je od samog početka njene provedbe u Hrvatskoj, a ove godine provest će je šestu godinu zaredom.

Gradska uprava već provodi sve potrebne organizacijske i logističke pripreme za što optimalniju provedbu akcije na terenu.

Dio priprema već je odrađen, jer je Grad još krajem veljače uputio pozive svim mjesnim odborima da dostave podatke o onečišćenim lokacijama s procjenom količina otpada na njima.

Kako bi se na licu mjesta dogovorili konkretni detalji vezani uz provedbu Čistke, predstavnici svih sudionika pozvani su da se odazovu sastanku koji u Gradskoj vijećnici počinje u 19 sati.

Na njemu će se dogovoriti svi detalji oko početka akcije, sortiranja i odvoza prikupljenog otpada, opskrbe akcijaša vrećama i rukavicama, komunikacija s komunalnim redarima, prehrana odraslih sudionika i djece te medijsko praćenje akcije.

Mjesni odbori koji ističu da su prethodnih godina očistili svoja područja te da više nemaju „divljih“ odlagališta smeća zamoljeni su da se u Zelenu čistku uključe uređenjem okoliša društvenih objekata i javnih zelenih površina kao i okućnica svojih sugrađana koji su bolesni ili žive u teškim socijalnim prilikama.

print