Novosti

U suradnji Grada Ivanca i udruga održan Uskrsni sajam na gradskoj špici

Ponedjeljak

U subotu, 8. travnja, na gradskoj špici održan je tradicionalni Uskrsni sajam.

Manifestaciju je organizirao Grad Ivanec u suradnji sa 17 udruga i KUD-ova, učeničkih zadruga, škola, domova, dječjih vrtića i ženskih inicijativa političkih stranaka koji su na štandovima izložili najrazličitije suvenire i ukrase te prikazali i moderan i tradicijski doživljaj Uskrsa.

Ovogodišnja izložba zabilježila je velik odaziv, a uz velik trud izlagača koji su se sjajno pripremili za izložbu te svoje štandove doista prekrasno uredili, tomu je svakako pridonijelo i lijepo vrijeme.

Sudjelovali su Društvo prijatelja narodnih običaja Maska iz Ivanca, Udruga građana Margareta iz Margečana, KUD Salinovec, Udruga građana Prigorec, zatim, Ivanečko sunce, Udruga udomitelja Nada, učeničke zadruge Ivančica OŠ Ivanec i Cofik PŠ Margečan, Odgojni dom Pahinsko kao i Udruga Rukotvorine, Domaća radinost Anđel te izvorni umjetnik Stjepan Kraš, članovi Ivanečkog kluba kolekcionara i Turistička zajednica grada Ivanca.

Dobra atmosfera vladala je i na štandovima ženskih inicijativa i foruma političkih stranaka HNS-a, HDZ-a i SDP-a, s time da su esdepovke na štandu humanitarno prodavale tulipane u sklopu akcije Najdraži cvijet Ane Rukavina.

Pod vodstvom uskrsnog zeca Franca i zečice Vedrane, mališani dječjih vrtića Ivančice i Bambi na špici su bojali i crtali te oslikavali goleme pisanice. Nakon što su i mali i veliki pisanicama okitili uskrsno drvce, klinci su se nastavili zabavljati uz niz veselih uskrsnih igara. Izložbu je obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa svojim zamjenicima Brankom Putarekom i Čedomirom Bračkom te predsjednikom Gradskog vijeća Edom Rajhom.

Došli su i pojedini gradski vijećnici kao i brojni predstavnici političkih stranaka koji su i ovu priliku iskoristili da se građanima „pokažu“ u sklopu predizbornih kampanja na terenu.

Napomenimo da i ove godine posebna zahvala organizatora ide Šumariji Ivanec koja je poklonila uskrsno drvce te Ivkomu, čiji su djelatnici obavili svu potrebnu logistiku.

Lijepo predblagdansko druženje nastavljeno je posjetom djece i predstavnika udruga Caritasovu domu Sv. Ivana Krstitelja, gdje su štićenike darivali pisanicama i razveselili ih pjesmom i stihovima.

print