Novosti

U četvrtak, 6. travnja, zadnja sjednica Gradskog vijeća Ivanca u mandatu 2013. – 2017.

Ponedjeljak

Predsjednik Gradskog vijeća Edo Rajh za četvrtak je, 6. travnja, sazvao 37., ujedno i posljednju sjednicu najvišeg predstavničkog tijela Grada Ivanca u mandatu 2013. – 2017. godine.

Na dnevnom redu je samo nekoliko točaka, a među njima jest i donošenje Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora.

Naime, u Gradu Ivancu su se izbori za članove mjesnih odbora i dosad u pravilu provodili zajedno s izborima za gradonačelnika, župana i njihove zamjenike te za članove Gradskog vijeća, što se prakticiralo radi racionalizacije troškova, a sada je ta mogućnost utvrđena i Zakonom o lokalnim izborima.

Prihvati li Gradsko vijeće takav prijedlog gradonačelnika, na području Grada Ivanca će se izbori za vijeća mjesnih odbora održati 21. svibnja, zajedno s lokalnim izborima i izborima za gradonačelnika.

Osim toga, pred Vijećem će se naći i prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ivanca za 2017. godinu, koja će zaslužnima biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati o Danima grada Ivanca u lipnju.

print