Novosti

Natječaj Inpuls Udruge gradova RH: Gradu Ivancu nagrada za najbolje inovacije u lokalnoj samoupravi

Srijeda

Na svečanoj dodjeli nagrada Udruge gradova RH za inovacije i najbolju praksu u lokalnoj samoupravi -  Inpuls 2016. održanoj u utorak, 28. ožujka u hotelu Sheraton u Zagrebu, Grad Ivanec proglašen je jednim od laureata u prestižnoj kategoriji Grad gospodarstva. Nagrada mu je uručena za pokretanje rada i prakse Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove, čime je ovaj ivanečki projekt – uz već ranije dodijeljenu nagradu Smart cities – Pametnija uprava, dobio još jedno nacionalno priznanje za istaknutu i uspješnu praksu koja doprinosi pokretanju gospodarskih tokova u Hrvatskoj.

- Vi ne pričate o gospodarstvu, vi ga svojim rješenjima zaista i pokrećete. Udruga gradova u svom članstvu ima 121 grad, što znači da obuhvaćamo 63 posto stanovništva Hrvatske. Konkurencija je bila oštra, svi projekti bili su odlični, ali vi ste bili najbolji od najboljih – istaknuo je Željko Turk, predsjednik Udruge gradova prilikom dodjele priznanja nagrađenima.

Biserka Sladović, savjetnica Hrvatske udruge poslodavaca te jedna od evaluatorica prijavljenih projekata, na svečanoj je dodjeli istaknula kako se kod ocjenjivanja projekata gledala inicijativa, relevantnost, inovativnost i primjenjivost. Koliko  je ivanečki projekt kvalitetan, najbolje govori činjenica da je Ivanec odskočio u oštroj konkurenciji puno većih gradova. Naime, u kategoriji Grad gospodarstva, nagrađeni su samo – redom – projekti Buzeta, Ivanca i Zagreba. U ime Grada Ivanca, priznanje je preuzeo gradonačelnik Milorad Batinić, a s puno ponosa svečanosti su nazočili i voditelji EU projekata zaposleni u Projektnom uredu s direktoricom Lanom Labaš.

Inače, Udruga gradova ovo vrijedno priznanje dodjeljuje svake četiri godine u pet kategorija. Uz kategoriju Grad gospodarstva, tu su i kategorije Grad suradnje, Grad građana, Grad kreative i Grad sporta.

print