Novosti

Potkresane platane u Arnoldovoj, idućeg tjedna sadnja drvoreda u Kumičićevoj

Četvrtak

Na poziv Grada Ivanca, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec u srijedu su, 8. ožujka, potkresali problematična stabla kod stambenih zgrada u centru Ivanca.

Riječ je o 15 do 20 metara visokim platanama u Arnoldovoj ulici (u parkiću kod „tornjića“), čije su se prekomjerno izrasle grane naslonile na krovove zgrada, dok su manje grane – pogotovo za jačeg vjetra – s visine padale na tlo i ugrožavale sigurnost građana i parkiranih vozila.

Uz platane, vatrogasci su potkresali i žalosnu vrbu na šetnici uz Ulicu Ivana Gorana Kovačića, uklonili brezu kod Veterinarske stanice u Gundulićevoj ulici te nekoliko invazivnih brijestova u Kumičićevoj ulici, kod tržnice.

U toj su ulici, podsjećamo, prošle godine porušeni svi brijestovi, čije je agresivno korijenje „podiglo“ nogostupe i uništilo podzemne instalacije, a nakon toga su izvedeni radovi na polaganju nove kanalizacije.

Iz Ivkoma d.d. najavljuju da će idućeg tjedna, točnije, u utorak, 14. ožujka, u Kumičićevoj ulici početi sa sadnjom novog drvoreda. Sadit će se likvidambar.

Ivanečki vatrogasci posla će imati i idućih dana. Među ostalim, trebaju srušiti i osušeni bor kod kavane Ivana u Ivancu.

print