Novosti

Ministarstvo demografije projekt Udruge udomitelja Nada poduprlo sa 180.000 kuna!

Četvrtak

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na raspisanom je natječaju za prijavu projekata i programa usmjerenih podršci obitelji i zaštiti dječjih prava projekt ivanečke Udruge udomitelja Nada podupro sa 180.000 kuna.

Riječ je o projektu naslovljenom Pomoć djeci danas za bolje društvo sutra, koji se odnosi na pomoć udomljenoj djeci u učenju.

Naime, ivanečka Udruga udomitelja i obiteljskih domova Nada već treću godinu za redom pruža uslugu pomoći u učenju udomljenoj djeci koja imaju intelektualne teškoće ili teškoće u učenju i savladavanju školskog gradiva. Uz individualni pristup prilagođen potrebama svakog djeteta, djeca pomoć u učenju svakodnevno dobivaju od strane asistentice - diplomirane učiteljice.

Asistent za pomoć u učenju ideja je predsjednice udruge, Mladenke Ravenski, a sama realizacija započela je uz pomoć HZZ-a, jer je prva asistentica bila zaposlena preko poticajnih mjera zapošljavanja.

- Da smo opravdali njihovo povjerenje svjedoči i podatak da je Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike sa 180.000 kuna podržalo provedbu spomenutog programa, u koji će tijekom iduće tri godine biti uključen veći broj djece kojima je neophodna stručna pomoć u učenju – poručila je M. Ravenski.

- Osim pomoći u učenju, djeca će biti uključena i u niz radionica i edukacija, a nakon godinu dana bit će izdana Knjiga života, u kojoj će djeca zajedno sa svojim udomiteljskim obiteljima bilježiti važne trenutke iz svoga života. Bit će to prva Knjiga života u Hrvatskoj – doznajemo od Katarine Maček Stjepanović, voditeljice programa.

 

print