Novosti

Rekonstrukcijski radovi u kinodvorani Ivanec ušli u završnu fazu

Četvrtak

Nakon vrlo opsežnih zidarskih i građevinskih radova koji su u potpunosti promijenili dosadašnji izgled unutrašnjosti stare kinodvorane Pučkog otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ u Ivancu, trenutačno su u punom jeku završni radovi na unutarnjem uređenju i opremanju.

Radi se užurbano, jer želja je Grada Ivanca kao osnivača ove ustanove i glavnog financijera rekonstrukcije i modernizacije, da se nova, suvremena kinodvorana otvori još ove godine i da se time kraju privede jedna od dosad najvećih i najvrjednijih gradskih investicija u segmentu društvene infrastrukture.

Razlog tomu je što će ovom investicijom grad dobiti ne samo suvremeno kino za 3D i 2D projekcije, već i estetski uređen kulturni prostor prve kategorije, pa stoga znalci, ne bez razloga, već sada kažu da će novo ivanečko kino biti među najljepšima u Hrvatskoj.

Trenutačno se u dvorani obavljaju završni radovi na postavljanju konstrukcija na bini i na pokrajnjim zidovima, nakon kojih slijedi ugradnja specijalnih akustičnih obloga, postavljanje i platna (koje će se moći dizati i spuštati), tepisona itd. Prethodno će se montirati i nova sjedala. Dvorana će raspolagati sa 180 mjesta.

Unutrašnjost dvorane je praktički neprepoznatljiva u odnosu na dosadašnji izgled. Uređen je i novi, moderni ulaz u kino s istočne strane u koji se ulazi u pretprostor, sagrađeni su i novi sanitarni čvorovi, a sa zapadne strane novi protupožarni izlazi. Sadašnji ulaz u kino je privremen i on će se koristiti do uređenja prostora koji slijedi u drugoj fazi, kada će se urediti glavni ulaz, garderobe i prateći sadržaji.

Slijedi i izmještanje kioska pred novim ulazom u kinodvoranu s pratećim premještanjem instalacija i citylighta, uređenjem ulazne površine i niz drugih pratećih radova.

Temeljem provedenog natječaja, radove izvodi Mipcro Ivanec, a izvode se prema projektu koji je izradio Arhitektonski studio Nexar iz Ivanca.

U ovoj fazi radovi su vrijedni 2,6 milijuna kuna. Glavninu investicije financira Grad Ivanec u sklopu strateških ulaganja čiji je glavni cilj modernizacija društvene infrastrukture i poboljšanje kvalitete društvenog života građana.

print