Novosti

Počeli su radovi na obnovi objekta POU Ivanec, koji je izgorio u podmetnutom požaru

Ponedjeljak

Počelo je rušenje i uklanjanje opožarenih dijelova objekta ivanečkog Pučkog otvorenog učilišta u Nazorovoj ulici, koji je izgorio u podmetnutom požaru u petak, 4. studenog. Podsjećamo, u golemom požaru u gluhim noćnim satima izgorjelo je 300 četvornih metara krovišta, a nakon što se urušio plafon, požar je poharao i unutrašnjost, pri čemu su posve izgorjeli i učionički prostori u kojima se održavala nastava autoškole i tečajna nastava kao i popularni Retro Bar.

Nakon što su u međuvremenu provedeni svi potrebni postupci (procjena štete, razna vještačenja i sl.), sada je počelo uklanjanje kompletnog opožarenog dijela objekta, a nakon toga prići će se gradnji novih prostora.

- Ako ne bude pogoršanja vremenskih prilika, u iduća tri tjedna planiramo sagraditi građevinski potpuno nove prostore. Raspored budućih prostora bit će drukčiji od sadašnjeg pa će se, uz novu učionicu za nastavu autoškole i tečajeve, dio prostora namijeniti i za upravu Pučkog otvorenog učilišta, što znači da bi se ona u perspektivi preselila iz Zadružnog doma na novu adresu. Također, tavanski prostor građevinski će se također prenamijeniti za učioničke prostore – ističe ravnatelj Učilišta Mario Kramar i napominje da je objekt bio osiguran, odnosno, da će se sredstva za obnovu osigurati iz isplate osiguranja.

Obnovit će se ili, bolje rečeno, iznova će se sagraditi i prostor za kafić (koji će biti pozicioniran jednako kao i izgorjeli Retro Bar), a u kome će Učilište ponovno pokrenuti ugostiteljsku djelatnost.

U ovoj, prvoj fazi, radovi će stajati 375.000 kuna i njihovo obavljanje je temeljem provedene javne nabave povjereno Zidarsko – fasaderskom obrtu Đuras iz Margečana. Bude li sve teklo po planu, s unutarnjim uređenjem nastavit će se sljedeće godine, kada je i predviđeno stavljanje u funkciju cijelog objekta, uključujući i kafić.

Policija i dalje traga za osobom ili više njih koje su podmetnule požar.

print