Novosti

Potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata u ak. godini 2016./2017. u petak, 9. prosinca

Srijeda

Svi studenti s konačne liste dobitnika stipendija Grada Ivanca što ju je objavila Komisija za dodjelu stipendija (http://www.ivanec.hr/dokumenti/kategorija/169-sluzbene-objave/1701-konacna-odluka-o-dodjeli-stipendija-grada-ivanca-za-akademsku-godinu-2016-2017) pozvani su da se u petak, 9. prosinca, odazovu svečanom potpisivanju ugovora o stipendiranju u akademskoj godini 2016./2017. U ime Grada, ugovore sa studentima potpisat će gradonačelnik Milorad Batinić.

Bit će to ujedno prilika za susret sa starim i upoznavanje s novim stipendistima te za kraće neformalno druženje i razgovor o studentima važnim, temama i problemima. Početak je u 19 sati u Gradskoj vijećnici.

Stipendije u iznosu 500 kuna mjesečno u novoj će ak. godini dobivati 33 studenta prve i narednih godina studija koji su ostvarili najveći broj bodova temeljem kriterija socijalnog statusa te uspjeha u školovanju, odnosno, studiranju kao i temeljem kriterija deficitarnosti.

Grad Ivanec će nastaviti stipendirati i one studente koji stipendije primaju po kriteriju deficitarnosti zanimanja, a kojima su odobrene prošlih godina i vrijede im do završetka studiranja. Budući da su neki od njih u međuvremenu završili studij, takvih će studenata u ovoj akademskoj godini biti 8.

Sveukupno, Grad će u novoj akademskoj godini isplaćivati stipendije za 41 studenta, za što je u proračunu osigurano 215.000 kuna.

print