Novosti

Gradsko vijeće usvojilo treći ovogodišnji rebalans proračuna u iznosu 33,69 milijuna kuna

Petak

Većinom glasova vijećnika vladajuće koalicije HNS-a, SDP-a i HSU-a, Gradsko vijeće Ivanca na svojoj je 31. sjednici, održanoj u srijedu, 23. studenog, donijelo treći ovogodišnji rebalans gradskog proračuna u iznosu 33,69 milijuna kuna.

Prethodno su vijećnici jednoglasno usvojili izmjene i dopune financijskih planova gradskih ustanova za 2016. godinu i to Gradske knjižnice i čitaonice Gustav Krklec i Dječjeg vrtića Ivančice. Također, prihvatili su i izmjene gradskih programa kulture, sporta, održavanja komunalne infrastrukture i gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, koji su sastavni dio gradskog proračuna.

Prilikom razmatranja financijskog plana Dječjeg vrtića, Vladimira Lackovića (HDZ) interesirale su mogućnosti rješavanja prostornih i drugih problema u Područnom vrtićkom odjeljenju u Radovanu.

Ističući da je u taj vrtić upisan velik broj djece te da je matična ustanova kroz rebalans našla sredstva za zapošljavanje novog odgajatelja, ravnateljica ustanove Suzana Divjak naglasila je da je trenutačno najveći problem neadekvatni sanitarni čvor te nedostatak dječjeg igrališta.

O konkretnim aktivnostima koje je Grad Ivanec već poduzeo na rješavanju spomenutih problema, izvijestio je gradonačelnik Milorad Batinić te podsjetio da najveći problemi proizlaze iz činjenice da vrtić u Radovanu radi u sklopu osnovne škole.

- S osnivačem škole, Varaždinskom županijom, razgovarali smo o tomu da škola ustupi dio prostora za proširenje vrtića. Međutim, kako je škola u Radovanu dograđena po modelu JPP-a, za takvo rješenje dozvolu mora izdati i tvrtka – partner. Na neka predložena rješenja nailazimo i na nerazumijevanje i na otpore u samoj školi, uključujući i nastojanje da dječje igralište sagradimo na dijelu prostora sadašnjeg parkirališta ispred škole. Iduće godine planiramo prići proširenju vrtićkih prostora, uređenju vanjskog igrališta, gradnji novih sanitarnih čvorova i novog ulaza u vrtićki prostor – naglasio je Batinić.

Odgovarajući na pitanje oko mogućnosti gradnje novog vrtićka, kazao je da Grad Ivanec, kao JLS, objektivno nije u mogućnosti da za taj projekt iz sredstava ruralnog razvoja povuče respektabilnija sredstva. Za gradnju novog vrtića interesa nije bilo ni od strane privatnih vlasnika dječjih vrtića, kojima je ta opcija bila ponuđena.

O cijelom nizu drugih, građanima zanimljivih pitanja, razgovaralo se pod aktualnim satom, na kome je Batinić odgovarao na brojna vijećnička pitanja.

print