Novosti

Održana je završna svečanost 36. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč

Ponedjeljak

U prepunom srednjoškolskom amfiteatru u petak je, 18. studenog, održana završna priredba 36. kajkavskog književnog natječaja Draga domača rieč, na kojoj je predstavljen Zbornik s najljepšim ovogodišnjim pjesničkim i proznim ostvarenjima djece i odraslih. Natječaj je, tradicionalno, organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Gustava Krkleca, a održan je pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i uz supokroviteljstvo Ministarstva kulture i Varaždinske županije.

- Prosudbeno povjerenstvo u sastavu prof. Ružica Žunar, dr. sc. Mirjana Posavec i glavna urednica zbornika Vesna Matišić ove godine nije imalo laku zadaću. Naime, najbolja ostvarenja trebalo je izabrati u konkurenciji čak 143 autora s 230 pjesničkih i proznih radova, od kojih je 126 radova bilo dječjih, iz 17 osnovnih škola – naglasila je u uvodnoj riječi ravnateljica Knjižnice prof. Marina Grudenić.

U konkurenciji odraslih pjesnika sve tri prve nagrade osvojili su Ivančani i to - Ljiljana Vuglač za pjesmu „Rieč živa“, Anica Bukovec za „Nesmem zaspati“ i Darko Foder za „Frtalj i frtaljicu“. Još jedna treća nagrada dodijeljena je Izidoru Furjanu iz Varaždina za pjesmu „Rimski brej daset“.

U kategoriji dječjeg pjesništva, prvu nagradu dobio je Luka Kolenko iz OŠ Maruševec, drugu Marta Premuš iz OŠ Selnica, a dodijeljene su i dvije treće nagrade – Tihani Belčić iz OŠ

Lepoglava i Manueli Mašić iz OŠ Vidovec. Novčane nagrade najboljima uručio je zamjenik gradonačelnika Čedomir Bračko.

Program su vodile knjižničarka Vesna Matišić i studentica Veronika Štefanko.

Prigodan popratni program izveli su učenici Osnovne škole Vidovec.

Nakon službenog dijela, druženje je nastavljeno u ležernoj atmosferi, uz domaće kolinjske specijalitete i delicije spremljene od koprive, kojima je sve posjetitelje počastio Restoran BVB iz Ivanca.

print