Novosti

Na 29. sjednici Gradskog vijeća u fokusu vijećnika konkretna pitanja građana

Utorak

Na 29. sjednici Gradskog vijeća Ivanca, održanoj pod predsjedanjem Ede Rajha, vijećnici su razmotrili deset točaka dnevnog reda, većinom financijskih izvješća gradskih trgovačkih društava u vlasništvu Grada ili onih u kojima Grad ima vlasničke udjele, a koje, slijedom zakonskih odredbi, treba prihvatiti predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave. Riječ je o izvješćima o poslovanju u 2015. Varkoma, Čistoće, Ivkoma, Ivkom – Voda te Poslovne zone Ivanec.

Većina izvješća prihvaćena je jednoglasno i bez rasprave, dok je protiv financijskog izvješća

Poslovne zone Ivanec d.o.o. bio jedan vijećnik HSS-a. Bez primjedbi su prihvaćene izmjene i dopune dviju odluka – o nerazvrstanim cestama te o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, kao i o postupanju s napuštenim i izgubljenim životinjama.

Sudeći prema izraženom interesu, ivanečke vijećnike i ovoga puta više su zanimale sasvim konkretne teme, vezane uz poboljšanje kvalitete komunalnog i infrastrukturnog života građana,  što je do izražaja najviše došlo u aktualnom satu.

Riječ je uglavnom o obuhvatu projekta Aglomeracije Ivanec i, vezano za to, programu modernizacije ivanečkih ulica. Odgovarajući na to pitanje, gradonačelnik Milorad Batinić kazao je da će svi subjekti koji su uključeni u taj projekt, a to su Grad, Ivkom – Vode i Hrvatske vode Varaždin, napraviti analizu o tomu gdje će se graditi nova, a gdje će se izvoditi rekonstrukcija postojeće kanalizacije.

Temeljem toga utvrdit će se i prioriteti modernizacije ulica, pri čemu će točno biti navedeno kada će koja ulica doći na red i koja će se vrsta zahvata u njima provoditi.

Plan modernizacije bit će prezentiran Gradskom vijeću, a bit će objavljen i na gradskoj web stranici, kako bi i građani imali potpuni uvid u njega.

Ostala pitanja vijećnika odnosila su se razloge rekonstrukcije Gajeve ulice u Ivancu, zatim, na red na gradskom groblju Ivanec i njegovu uređenost (odgovor na ta pitanja pismeno će se zahtijevati od Ivkoma d.d.), a bilo je i pitanja o mogućnostima energetske obnove Područne škole u Gačicama, o gradnji javne rasvjete u Knapiću i dr.

Vijećnici su podržali izmjene i dopune Odluke o nerazvrstanim cestama te Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

Gradsko vijeće donijelo je i odluku o prihvaćanju najpovoljnijih ponuda za kupnju nekretnina u gradskom vlasništvu. Tako je stara zgrada u ivanečkoj Malezovoj ulici (tzv. Rudarska zgrada) prodana za 421.230 kuna Studiju Nexar iz Ivanca.

print