Novosti

Dovršeni su radovi na sanaciji obala potoka Željeznice

Utorak

Nakon što su u prvoj fazi radova, provedenoj u ljetnim mjesecima, uređene obale i izvršena sanacija potoka Željeznice u Suhoj Željeznici (kod kapelice), nedavno su dovršeni radovi na uređenju ostatka planirane potočne dionice.

Točnije, po narudžbi Hrvatskih voda, Hidroing je uredio i kamenom učvrstio još oko 200 metara potočnih obala uz županijsku cestu, gdje je tijekom zadnjih nekoliko godina taj brzi gorski bujičar također nanio veća oštećenja.

Uskoro slijedi popravak bankina i postavljanje metalne zaštitne ograde (što je obveza Županijske uprave za ceste), a time će se uvelike podići razina sigurnosti u prometu na ovoj kritičnoj cestovnoj dionici.

Time je realiziran dogovor predstavnika Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Ivanca, Hrvatske voda - Vodnogospodarske ispostave Plitvica – Bednja i Hidroinga Varaždin koji su, u cilju rješavanja spomenutih problema, u dva navrata obišli teren i dogovorno utvrdili opseg i način radova na uređenju korita i obala potoka Željeznice na najproblematičnijim dijelovima.

print