Novosti

Kada autobusno stajalište kod starog ulaza u Opću bolnicu Varaždin?

Ponedjeljak

Temeljem pitanja gradske vijećnice Ljubice Friščić (HSU) na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća te više pismenih upita starijih građana s područja Ivanca i zapadnog dijela Varaždinske županije o mogućnosti ponovnog uređenja autobusnog stajališta kod starog ulaza u Opću bolnicu Varaždin u Radićevoj ulici, ivanečke gradske službe su o toj problematici uputile upit Gradu Varaždinu.  

Podsjećamo, građani ovo pitanje postavljaju zbog činjenice da autobus više ne staje kod starog ulaza u Bolnicu, već vozi ravno do kolodvora. Stoga je mnogim starijim i bolesnim ljudima - pogotovo onima koji su zbog bolesti ili operacija teško pokretni i na štakama - velik  problem pješačiti od kolodvora do Bolnice, a nemaju svi tu sreću da imaju nekoga tko bi ih autom mogao dovesti direktno do ambulanti i odjela.

Budući da je riječ o velikom problemu prvenstveno za stariju i bolesnu populaciju, Grad Ivanec ovaj je upit poslao nadležnima. U odgovoru koji je stigao iz Grada Varaždina, ističe se da se poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se kod starog ulaza ponovno uredilo autobusno stajalište.
- Grad Varaždin izradio je projekt uređenja stajališta te dobio suglasnosti PU varaždinske, Upravnog vijeća Bolnice i Varaždinske županije. Izrađen je i parcelacijski elaborat koji je trenutačno u postupku ovjere od strane Područnog odjela za katastar. Nakon dobivanja suglasnosti Bolnice na taj elaborat i rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, moći ćemo početi s izvođenjem radova  - stoji u odgovoru koji potpisuje Mario Sambolec, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina.

print