Novosti

Počeli su radovi u Kumičićevoj ulici – ruše se brijestovi, slijedi gradnja nove oborinske kanalizacije

Petak

Rušenjem drvoreda brijestova u ivanečkoj Kumičićevoj ulici, u četvrtak je, 27. listopada, označen početak intenzivnih radova koji će se do polovice prosinca odvijati u užem gradskom središtu.

Stari brijestovi uklanjaju se zbog dva razloga: prvi je taj što trasom drvoreda „ide“ nova oborinska kanalizacija, a drugi je što je riječ o invazivnoj vrsti, čije korijenje oštećuje podzemne instalacije kanalizacije, plinovoda i vodovoda te „diže“ nogostup i ograde građana.

Polaganjem nove kanalizacije pokušat će se riješiti dugogodišnji problem poplavljivanja privatnih objekata u toj ulici. Poznato je da postojeća mreža kod obilnijih oborina nije u stanju prihvatiti svu oborinsku vodu pa kod jačih oluja dolazi do poplavljivanja podruma i garaža građana što, zbog razumljivih razloga, izaziva njihovo nezadovoljstvo.

Kako bi se to spriječilo, na inicijativu Grada Ivanca, Ivkom-Vode d.o.o. sada prilaze konkretnim radovima. Opasnost od plavljenja zgrada pokušat će se spriječiti izgradnjom dodatnog cjevovoda duljine 222 metara, promjera cijevi 50 centimetara. Investicija je vrijedna 290.000 kuna, a Ivkom vode je financiraju iz razvojnih sredstava.

U sklopu velikih radova u Kumičićevoj, prošlih su dana posječene i breze pokraj tržnice. Slijedom učestalih zahtjeva građana, koji su se žalili zbog alergija, sječu je naručio Grad, a obavili su je članovi DVD-a Ivanec.

print