Novosti

Počela je gradnja produžetka Gajeve ulice u ivanečkoj Zoni C3

Srijeda

Počeli su radovi na probijanju produžetka Ulice Ljudevita Gaja u Ivancu, u Zoni C3. Probija se oko 150 metara nove ceste, do potoka Bistrice.

U ovoj, prvoj fazi radova, ona će biti makadamska i njome će se otvoriti prilaz okolnim zemljištima, čime će se i ovo područje pretvoriti u vrlo atraktivnu građevinsku zonu. Plan je da se u idućim fazama gradnjom mosta preko Bistrice Gajeva ulica spoji sa Stepinčevom, a prema najavi gradonačelnika Milorada Batinića, gradnja mosta uvrstit će se u program gradnje za 2017. godinu.

Temeljem postupka javne nabave, sadašnji poslovi povjereni su PZC-u Varaždin, a vrijednost radova u ovoj fazi je oko 48.000 kuna.

Ti radovi u funkciji su budućeg pretvaranja Gajeve u jednu od ključnih prometnica kojima će se ubuduće usmjeriti gradski promet i time omogućiti zatvaranje za promet dijela središnjeg ivanečkog Trga hrvatskih ivanovaca.

Podsjećamo, tom su cilju usmjereni i aktualni radovi na uređenju na drugom kraju Gajeve, na dionici od raskrižja s Nazorovom ulicom, u pravcu Srednje škole, duljine 60-ak metara, koja se uređuje za dvosmjerni promet. Tu se radovi bliže kraju, a ovisno o vremenskim prilikama, polaganje asfalta očekuje se idućih dana.

print