Novosti

Na završnoj konferenciji Şmart cities - Gradovi budućnosti 2016., Gradu Ivancu nagrada „Pametnija uprava“ Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista

Srijeda

Na završnoj konferenciji Gradovi budućnosti 2016. koja je u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista i u suradnji s Udrugom gradova u utorak, 11. listopada, održana u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Gradu Ivancu dodijeljena je nagrada u kategoriji „Pametnija uprava“, čime je svrstan među one hrvatske gradove koji svojim inovativnim projektima čine skupinu „smart cities“, odnosno, pametnih gradova.

Gradu Ivancu nagrada je dodijeljena za Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove, a gradonačelniku Miloradu Batiniću uručila ju je predsjednica Uprave Večernjeg lista Andreja Borošić.

Zahvaljujući Poslovnom dnevniku na prepoznavanju inovativnog projekta koji je u cilju pragmatične potpore poduzetništvu inicirala, pokrenula i realizirala ivanečka gradska uprava u suradnji s tvrtkom Poslovna zona Ivanec d.o.o., u prigodnom obraćanju skupu gradonačelnik Batinić naglasio je da je ovim projektom ujedno zaposleno desetak mladih visokoobrazovanih ljudi (u dobi do 29 godina), čime se direktno utječe na ublažavanje problema nezaposlenosti mladih kao jedne od najugroženijih ciljnih skupina.

Ova nagrada za Ivanec je to važnija što stiže od Poslovnog dnevnika, koji se u području biznisa i srodnih područja – inovativne tehnologije, lokalne samouprave, energetike, okoliša i sl. – posljednjih godina afirmirao kao vodeća hrvatska publikacija te kao pokretač i realizator konkretnih projekata (Poslovni uzleti, sajmovi, konferencije) kojima se promiče hrvatsko poduzetništvo u suradnji s lokalnom samoupravom.

Usto, nagrada „Pametnija uprava“ najnovije je u nizu značajnijih postignuća (među njima je i znak Business Friendly Certification – grad s povoljnom poslovnom sredinom te dvije nagrade Financial Timesa za strategije poticanja stranih ulaganja – 2014. i 2016.) koja pokazuju da gradska uprava Ivanca sa svojim leadershipom i dalje provode uspješne projekte koji su iznad uobičajenih standarda i praksi lokalne samouprave.

Poslovni dnevnik ovogodišnji natječaj je raspisao za pet kategorija i to Pametniji turizam, Pametnija energetika, Pametnija uprava, Pametniji okoliš i Pametnije obrazovanje, a u svakoj od navedenih kategorija dodijeljena je samo jedna nagrada.

S puno ponosa, završnoj konferenciji nazočili su i svi mladi zaposleni u Projektnom uredu Ivanec s voditeljicom projekta mr. sc. Lanom Labaš te pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljanom Risek.

print