Novosti

Gradska uprava i predstavnici Grada Kraljevice na čelu s gradonačelnicom N. Turina - Đurić u posjetu Gradu Ivancu

Petak

Četrnaestero predstavnika Grada Kraljevice na čelu s gradonačelnicom Nadom Turina-Đurić  i predsjednikom Gradskog vijeća Aleksandrom Kružićem u četvrtak su, 6. listopada, bili gosti gradske uprave Ivanca. Uz čelnike Kraljevice, u izaslanstvu su bili i pročelnici za financije, opće i pravne poslove te održivog razvoja kao i izdvojenog vlastitog pogona za komunalne poslove, zatim, više gradskih vijećnika, kao i ravnateljica dječjeg vrtića i voditelj Turističke zajednice.

Budući da je susret upriličen u cilju upoznavanja sa sustavom rada i funkcioniranja ivanečke gradske uprave, nakon dočeka i upoznavanja te uvodnih pozdrava i riječi dobrodošlice koje su gostima uputili predsjednik Gradskog vijeća Edo Rajh i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, u nastavku su domaćini power point prezentacijom gostima predočili način svoga rada.

Pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić najprije ih je informirala o najvažnijim podacima o gradu Ivancu i ustrojstvu gradske uprave te ih u nastavku provela kroz ustroj svog upravnog odjela i najvažnije projekte koji se u njemu realiziraju.

Pročelnica Maja Darabuš govorila je o ustroju i sustavu rada Upravnog odjela za proračun, financije i gospodarstvo, s posebnim naglaskom na proračun, dok je pročelnik Stanko Rožman nazočne upoznao s organizacijom Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša te ih informirao o kapitalnim projektima u tim segmentima.

Direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš gostima je predočila način rada ove gradske tvrtke, realizaciju projekata vezanih uz osnivanje i opremanje dviju gradskih zona te, posebno, Projektni ured Grada Ivanca i planirani način njegova rada u 2017. godini.

Rad Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, pogotovo dijela vezanog uz odnose s javnošću te slojevitog informativnog praćenja poslova svih gradskih upravnih odjela i s njima povezanih tvrtki, ustanova, udruga i mjesnih odbora kao i priznanja koja su – kao rezultat objedinjenog rada svih upravnih odjela i tvrtke Poslovna zona Ivanec – na međunarodnoj i državnoj razini dosad stigla Gradu Ivancu - predstavila je pročelnica Ljiljana Risek.  

Skupu u Gradskoj vijećnici nazočili su i dogradonačelnici Branko Putarek i Čedomir Bračko.

U razgovoru potom, a i tijekom kasnijeg druženja, pročelnici dviju gradskih uprava osvrnuli su se na specifičnosti u svom radu, razmijenili određene podatke i iskustva, našli zajedničke teme i probleme te se dogovorili za ponovni „plavo – zeleni“ susret.

Nakon službenog dijela skupa u Gradskoj vijećnici, domaćini su goste poveli u obilazak Poslovne i Industrijske zone. Gosti su obišli su i Friščićev mlin u Prigorcu te uživali u dobrodošlici i gostoprimstvu domaćina, obitelji Friščić.

U poslijepodnevnim satima Kraljevičani su obišli i više drugih turističkih destinacija na širem ivanečkom području.

print