Novosti

Grad Drniš vratio vatrogasnu cisternu Gradu Ivancu i DVD-u Ivanec

Četvrtak

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja i predstavnici drniške Javne vatrogasne postrojbe u četvrtak su, 29. rujna, Gradu Ivancu i DVD-u Ivanec vratili vatrogasnu cisternu koja je, temeljem naloga Ravnateljstva robnih zaliha pri Ministarstvu gospodarstva RH, privremeno bila ustupljena na korištenje Gradu Drnišu.

Podsjećamo, riječ je o vrijednom vozilu koje je Grad Ivanec u listopadu 2015. godine dobio od Ministarstva gospodarstva na smještaj, čuvanje, održavanje i korištenje, i to bez naknade. Dobivenu cisternu Grad je na korištenje povjerio DVD-u Ivanec.

No, polovicom svibnja ove godine Ravnateljstvo robnih zaliha naložilo je Gradu Ivancu da u roku 24 sata vozilo preda Gradu Drnišu i to privremeno, do 30. rujna. Takva je gesta izazvala veliko neraspoloženje među vatrogascima, jer je time DVD–u Ivanec bila ugrožena intervencijska spremnost, a vatrogasci su se pribojavali da im – slijedom već viđene prakse u nekim drugim mjestima - jednom predano vozilo više neće biti vraćeno.

Tijekom rujna, Ravnateljstvu robnih zaliha dopisom se obratio Grad Ivanec te upozorio da se približava rok vraćanja vozila. Nakon toga je Ravnateljstvo pozvalo Grad Drniš da ispuni svoju obvezu i vrati cisternu. To je i učinjeno pa je vozilo u Ivanec stiglo u ispravnom radno – tehničkom stanju, na veliko zadovoljstvo ivanečkih vatrogasaca.

Bila je to i prilika za susret drniškog i ivanečkog gradonačelnika, koji su održali i kraći sastanak u Gradskoj vijećnici i porazgovarali o mogućnostima suradnje dviju lokalnih samouprava.

print