Novosti

Asfaltirane prilazne površine grobnoj kući i staza na groblju u Radovanu

Četvrtak

Asfaltirane su površine oko grobne kuće u Radovanu, uključujući prilaz te površinu za zadnje ispraćaje pokojnika, ukupne površine 250 četvornih metara.. Također, asfaltirana je i pješačka staza na groblju.

Ovi radovi izvedeni su u sklopu sporazuma koji su još 2014. godine potpisali gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić i direktor Ivkoma Mladen Stanko, a kojim su se potpisnici obvezali da će do 2017. godine zajedno financirati etapno uređenje groblja i asfaltiranje parkirališta (što je učinjeno lani).

Realizacija posla povjerena je Ivkomu. Ukupna vrijednost radova je 57.700 kuna, od čega su većinu novca – 40.700 kuna, osigurali Grad Ivanec i Općina Vidovec, dok je dio pokriven iz tekućeg održavanja Ivkoma. Radove je izvela tvrtka Iskopi MS iz Vuglovca.

Time su kraju privedeni gotovo svi poslovi i zahvati predviđeni sporazumom. Ono što još preostaje jest hortikulturno uređenje. Svi navedeni radovi izvedeni su u želji da se s dignitetom urede posljednja počivališta pokojnika.

print